Шулић: Млади најпродуктивнији дио друштва

Срна
Шулић: Млади најпродуктивнији дио друштва

ЈАХОРИНА - Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић изјавио је данас да су млади најпродуктивнији дио друштва у Српској и да улога институција зависи од тога колико су млади проактивни.

- Ако људи који имају 20 до 30 година буду проактивни - онда ће и институције знати да их препознају, али не само њихове проблеме, већ и проблеме свих осталих група грађана - истакао је Шулић и напоменуо да је највећи потенцијал у Републици Српској управо у младим, образованим и проактивним људима.

Он је прије почетка панела “Однос институција и младих” на “Сабору младих Српске”, који се данас и сутра одржава на Јахорини, рекао новинарима да улога институција зависи од тога колико су млади проактивни.

Говорећи о младима који се враћају у Републику Српску након школовања у иностранству, Шулић је подсјетио да је велики број оних који су студирали у Русији, САД и земљама Европе, а који стечено знање примјењују у Републици Српској, чиме помажу и институцијама у изградњи бољег друштва.

- Сигуран сам да ћемо из панела имати значајне закључке који ће бити водиља за институције Републике Српске како да још више обрате пажњу на младе - рекао је Шулић.

Осим панела “Однос институција и младих”, на “Сабору младих Српске” данас ће бити одржани и панели “Подршка предузетништву - од идеје до реализације, уз помоћ институција”, “Јачање патриотизма и националног идентитета младих као основа за развој државе”.

Завршни панел планиран је за сутра, када ће бити изнесени закључци свих панела и начини њихове примјене, а требало би да учествују предсједник Републике Српске Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Организатор “Сабора младих Српске” је Удружење грађана “Платформа младих и талентованих Српске-памет Српске”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана