Шулић: “Јахорина ултра трејл” промовише природу, спорт, културу

Срна
Шулић: “Јахорина ултра трејл” промовише природу, спорт, културу

ЈАХОРИНА - Министар трговине и туризма Републике Срске Денис Шулић рекао је да се међународном трком “Јахорина ултра трејл” промовише Јахорина и Република Српска јер је за туризам битан позитиван маркетинг, што такмичари и чине.

- Њих 550 који учествују на такмичењу послаће позитивне утиске са Јахорине и тако послати лијепу слику Републике Српске. Они ће сигурно бити најбољи амбасадори нашег туризма - изјавио је Шулић новинарима прије проглашења побједника у мини и миди трци “Јахорина ултра трејла”.

Шулић, који је истрчао трејл на 30 километара заједно са директором Олимпијског центра “Јахорина” Дејаном Љевнаићем, рекао је да му је драго што је успио, с обзиром да је увијек био учесник у полумаратонима или трци на 10 километара у равници, па је задовољство било посебно, те да су скупа показали тимски дух.

У миди трци на 30 километара прво мјесто освојио је Ђуро Борбељ, друго Славко Панић и треће Александар Мијатовић. У женској конкуренцији најбржа је била Аја Козинц, друга је нациљ стигла Мина Косановић, а трећа Ребека Петровчић.

Побједник мини трке на 10 километара је Борис Станојевић, друго мјесто је освојио Санел Узуновић, а треће Дарко Топаловић.

У женској конкуренцији прво мјесто освојила је Невена Јовановић, друго Јована Бојић, а треће Асја Ћехур.

Љевнаић је истакао да је трка била феноментално и захвало Шулићу са којим је започео и завршио миди трку, чиме су показали тимски дух.

- Трчи се кроз прелијепе предјеле Јахорине. Циљ нам је да су такмичари задовољни и збринути, свих њих 550 јер ће бити наши амбасадори који ће ићи по цјелом свијету и промовисати Јахорину - истакао је Љевнаић.

Он је додао да је циљ трке “Јахорина ултра трејл” да споји људе са природом, да се промовише планина, спорт, култура, љубав према животињама, с обзиром да су трке “пет френдли”. Према његовим ријечима, “Јахорина ултра трејл” је постао бренд број један у Републици Српској, сваке године има све више учесника.

Он је додао да је ријеч о великој и одговорној организацији, те честитао свима који су томе дали допринос. Љевнаић је навео да ће епилог овогодишњег такмичења бити 30. септембра, у оквиру мастерс трке, а за чије ће учешће позивницу добити 10 такмичара са ултра трке и пет такмичара из макси трке.

Побједник мастерс трке добиће аутомобил нову “шкоду фабију”.

Љевнаић је рекао да ће мастерс трка кренути из националног парка “Сутјеска” у Долини пионира и учеснике ће трасом водити преко планина до Јахорине.

Представник Туристичке организације Источног Сарајева Драган Јакић честитао је Олимпијском центру за одличну организацију “Јахорина ултра трејла”, као најзначајнијег догађаја у љетном периоду на планини.

- То је велика промоција Јахорине као туристичке дестинације, здравог живота и природе. Надам се да ће бити све масовнија и на најбољи начин представити Јахорину и Републику Српску на мапи региона - истакао је Јакић.

Такмичар инфлуесер Милан Качански рекао је да је први пут трчао јахоринским предјелима, да је на неколико мјеста морао застати и фотографисати прелијепе призоре, те захвалио организатору за позив.

Међународна трка “Јахорина ултра трејл” окупила је 550 такмичара у четири трке- мини на 10 километара, миди 30 километара, макси трка на 70 километара и ултра трка дуга 140 километара.

Ултра трка кренула је протекле ноћи из Вишеграда, гдје се спајају ријека Дрина и Рзав, а макси јутрос у 8.00 из Рогатице. Организатори очекују ускоро прве такмичаре на Јахорини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана