Шулић информисао студенте из Србије о раду парламента Српске

Срна
Foto: срна

БАЊАЛУКА - Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Денис Шулић информисао је данас у Бањалуци полазнике 11. класе Високих студија безбједности и одбране Србије о надлежностима и радом парламента Српске, као и о политичкој ситуацији у Српској и БиХ.

Шулић је на овом пријему изјавио да је Народна скупштина најефикаснији парламент у БиХ који је у актуелном мандату одржао више од 50 посебних и редовних сједница те истакао важност инструмента заштите виталног националног интереса који је један од надлежности парламента Српске.

Он је у саопштењу Народне скупштине истакао да је Српска принципијелна када је ријеч о државном интегритету Србије, односно да су за Српску Косово и Метохија саставни дио Србије. Он је рекао и да је опредјељење Српске војна неутралност.

"Ми у Републици Српској инсистирамо на поштовању Устава и Дејтонског мировног споразума као базичног оквира за функционисање државне заједнице БиХ", рекао је Шулић.

Он је истакао да је Српска и даље отворена и спремна на дијалог са свима у БиХ о отвореним питањима. Високе студије безбједности и одбране представљају организациону цјелину у оквиру Школе националне одбране у којој се једном годишње реализује највиши ниво усавршавања официра и државних службеника Министарства одбране Србије, али и полазника из страних земаља, међу којима је и БиХ.

Предсједник Одбора Скупштине Србије за одбрану и унутрашње послове Александар Марковић је навео да имају веома добру сарадњу са Одбором за безбједност Народне скупштине те нагласио важност парламентарне дипломатије.

Савјетник предсједника Народне скупштине Слободан Наградић поздравио је полазнике у име предсједника парламента Српске Недељка Чубриловића и нагласио да је овај вид сарадње дозвољен и предвиђен Споразумом о специјалним паралелним везама између Српске и Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана