Шулић: Десетак трговачких ланаца нуди јефтинију робу

Срна
Шулић: Десетак трговачких ланаца нуди јефтинију робу

БАЊАЛУКА - Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић изјавио је да је десетак малих и већих трговачких ланаца дио кампање "Друштвено одговорни" и нуде одређену робу широке потрошње по цијенама јефтинијим од 10 до 30 одсто.

Шулић је нагласио да трговци у Српској у односу на оне у Европи, па и региону имају најниже марже, те најавио да ће са министром привреде и предузетништва Војином Митровићем разговарати о формирању цијена, а све с циљем помоћи грађанима да лакше поднесу инфлацију и све што она са собом носи.

-Министарство има одличну сарадњу са Инспекторатом Српске. Ниједном трговачком ланцу, нити пословном субјекту, који су у оквиру ресора Министарства, неће бити дозвољен екстра профит - напоменуо је Шулић.

Када је ријеч о туризму, Шулић је за РТРС изјавио да је и у тој области циљ промоција домаћих производа.

-За 100 дана рада мене као министра имали смо око 400 новорегистрованих станова на дан, јер желимо да ту област уведемо у легалне токове - навео је Шулић.

Он је истакао да је туризам развојна шанса Републике Српске и да ће пратити рад хотелијера, мотела, хостела.

-Они који имају испод 35 одсто попуњених капацитета у току године, или испод 40 одсто ако раде у току сезоне, биће у посебном фокусу Министарства и Инспектората, јер нису економски одрживи - рекао је Шулић и додао да ће побољшати законску регулативу која се односи на угоститељство и боравишну таксу.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана