Студентска пракса – добар старт за почетак каријере: У UniCredit банци Бањалука почео 6. циклус програма „Прва велика шанса“

ГС
Студентска пракса – добар старт за почетак каријере: У UniCredit банци Бањалука почео 6. циклус програма „Прва велика шанса“

БАЊАЛУКА - Прилику за стицање првог радног искуства, кроз програм плаћене стручне праксе UniCredit банке Бањалука „Прва велика шанса“, добило је седам студената завршних година економског, правног, математичког и информатичког усмјерења.

Студенти ће, радећи шест мјесеци, у међународној компанији и инспиративном радном окружењу у оквиру шестог циклуса стручне праксе UniCredit банке Бањалука бити ангажовани на конкретним задацима. Самим тим, имаће прилику да се упознају са пословањем компаније и њеном корпоративном културом те ће уз подршку ментора развити корисна знања која ће им помоћи у савладавању додијељених задатака.

У шестом циклусу програма „Прва велика шанса" седам младих људи је одабрано за праксу у различитим секторима Банке како би препознали своја лична интересовања и идентификовали област рада која их највише занима.

Чланица Управе у UniCredit Bank Бањалука надлежна за Људске потенцијале и корпоративну културу Диана Беванд, овим поводом истакла је зашто је пракса за студенте сјајан начин да академци стекну практично знање и употпуне радну биографију.

- Развили смо програм који већ шесту годину заредом пружа прилику студентима да искористе прву велику шансу и стекну прва радна искуства. Радећи у тиму први пут се сусрећу са пословном атмосфером, имају контакт са клијентима и заузимају одређено мјесто у хијерархији једне организације. Овим искуством практиканти развијају функционално знање, комуникационе и организационе вјештине, вјештине рјешавања конфликата, активног слушања и располагања временом, а уче се и критичком размишљању. Као друштвено одговорна компанија пружамо шансу младим људима за учење и развој у сопственој земљи, свакодневно их подсјећајући да факултет поред праксе треба остати у централном фокусу. Сви имају једнаку шансу да добију запослење у Банци, уколико покажу мотивацију и жељу за радом – нагласила је.

У UniCredit банци нагласили су да су студенти данас веома активни и вриједно раде на остваривању зацртаних циљева, али су и врло свјесни да диплома у руци није гаранција да ће лако пронаћи посао.

-Управо због тога је пракса и одлична и прва велика шанса да свој CV обогате, како искуством, тако и практичним и теоретским знањем и вјештинама – нагласили су.

Учесница петог циклуса програма „Прва велика шанса“, тренутно запослена у сектору надлежном за Идентитет и комуникације, Наташа Брборовић, истакла је зашто је пракса одлична прилика да студенти стечено формално знање примјене у пракси.

- Програм „Прва велика шанса“ је одлична прилика за све младе људе који су на путу ка изградњи каријере, подстрек за даље ширење знања и продубљивање искустава на пољу професионалног развоја. Сваки дан је прилика за усвајање новог знања, нових вјештина, лични развој, спознају радне етике, организације и корпоративне културе једног великог система. У периоду обављања праксе уз добру организацију и мотивацију студенти ће имати времена за све своје обавезе на факултету. Мој савјет студентима шестог циклуса програма „Прва велика шанса“ јесте да извуку максимум из мноштва прилика које им се пружају, да храбро приступе сваком задатку и да вјерују да ће успјех уз труд и рад сигурно доћи и бити препознат – истакла је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана