Студенти протестовали због лоших услова у домовима

Срна
Студенти протестовали због лоших услова у домовима

САРАЈЕВО- Представници сарајевских студената одржали су данас мирне протесте на којима су указали на катастрофалне услове у студентским домовима Неџарићи и Бјелаве.

Члан Удружења студената Студентског центра Сарајево Недим Карамовић рекао је да су основни проблеми кухиња и недостатак хране, гријање с обзиром на то да је котловница стара 50 година.

Студенти траже да се издвоје додатна средства за рјешавање нагомиланих проблема, а у поподневним часовима најавили су протест и испред Дома у Неџарићима.

Удружење студената Студентског центра Сарајево најавило је и протест испред зграде Владе Кантона Сарајево, ако изостане одговор на њихове захтјеве, јављају федерални медији.

Предсједник Удружења студената Студентског центра Сарајево Алдин Мешан рекао је да протестима желе да упозоре кантоналну Владу да обрати пажњу на ситуацију у Студентском центру, односно на проблеме у којима се тренутно налазе студенти.

Он је рекао да су 27. децембра послали допис Влади Кантона Сарајево и представили све проблеме, али да нису добили одговор.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана