“Штрајк” и “Неон” свирају за Гордана Савића: Испит хуманости вечерас у Бијељини

Срна
“Штрајк” и “Неон” свирају за Гордана Савића: Испит хуманости вечерас у Бијељини

БИЈЕЉИНА - Хуманитарна акција за помоћ у лијечењу Гордана Савића из Бијељине биће одржана вечерас у овом граду.

"Бијељина свира RnR за Цојлета” назив је акције коју организују кафе бар “Смоквица”, “Фирма бенд”, те бендови “Штрајк” и “Неон”, као и остали пријатељи ради прикупљања новца са Горданово лијечење у иностранству.

Власник локала Младен Крајишник рекао је Срни да су акцију солидарности иницирале Горданове другарице, група људи који су му блиски, и да је кафе бар “Смоквица” учествовао у много сличних хуманитарних акција, те да очекује добар одзив добрих људи за ову добру намјеру.

Хуманитарна свирка заказана је за 20 часова у кафеу на адреси Милоша Обилића 18.

Сваки дан драгоцјен

Гордану је у марту 2022. године дијагностикован агресивни облик малигног тумора мозга, оперисан у априлу у Клиничком центру Србије, у јануару ове године дошло је до значајне прогресије тумора. Он користи иностране вакцине, генску терапију и бројне лијекове чија је набавка изузетно скупа.

До сада су Горданови родитељи уз помоћ родбине и пријатеља успијевали да обезбиједе средства за лијечење, али сада им је потребна помоћ у виду донација људи добре воље.

Отворила се могућност да се Гордану помогне у једној клиници у Франкфурту, али с обзиром на то да је Гордан скоро непокретан, тренутна опција је слична троседмична терапија у Хрватској.

Уколико му се стање још више погорша, неће моћи да путује и зато је сваки дан драгоцјен. Средства су потребна за наставак лијечења у иностранству, путне трошкове и трошкове смјештаја у току лијечења.

Тренутно су у оквиру фондације “Буди хуман” активни СМС бројеви у Србији за помоћ Савићу, а прва акција солидарности у Бијељини заказана је за сутра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана