Осмијех пацијента најљeпши дио посла: Др Стајчић прославио 20 година рада ФОТО

ГС
Foto: ГС

БАЊАЛУКА- Познати бањалучки орални хирург др Александар Стајчић прославио је 20 година успјешног рада, а тим су поводом он и његов тим јуче организовали прославу овог значајног пословног јубилеја и јавности представили нове просторије ЗУ “Др Стајчић”, које су опремљене по узору на најбоље свјетске стоматолошке ординације.

– Драго ми је да смо након 20 година успјели обиљежити јубилеј проширењем пословног простора и на неки начин створити себи боље услове рада. С друге стране, сада смо у могућности да пацијентима пружимо услугу по најсавременијим свјетским стандардима – истакао је др Стајчић.

Пословни простор ЗУ “Др Стајчић” данас се простире на 210 квадрата.

– Од једне столице и једне просторије која је имала 30-ак квадрата дошли смо до тога да имамо шест стоматолошких столица, своју хируршку салу, најмодернији дигитални рендген и висок ниво пружања услуге  – подсјетио је др Стајчић.


Присјетио се да је иза њих много рада, едукација, успомена, недаћа, али и неизоставан значај тимског рада у стоматологији.

Нагласио је да сам однос доктора са сестрама и са техником увезан и мора да функционише како треба да не би било грешака и да пацијент на крају буде задовољан.

-Најљепши дио нашег посла је када пацијент, по завршетку стоматолошких радова, први пут у огледалу угледа свој нови осмијех. Када се пацијент расплаче са осмијехом, те сузе радоснице, то је нешто најљепше што се може видјети – каже др Стајчић.


Прослави вриједног јубилеја присуствовале су бројне званице, особе из струке и јавног живота Бањалуке и шире.

Међу њима је и директор ЈЗУ „Завод за стоматологију“ Републике Српске др Милош Кос који је истакао да др Стајчић има младу и озбиљну екипу која ће сигурно бити на нивоу задатка.

– Др Стајчић је наш познати орални хирург који одавно има своју ординацију и хируршку амбуланту, али покрива и друге гране стоматологије које ће овим проширењем добити још на значају. Нове просторије у ЗУ „Др Стајчић“ су импозантне. Сигуран сам да ће др Стајчић са овим добити још пацијената, јер су услуге које пружа, а које су и до сада биле на високом нивоу, од сада ће бити на још вишем – казао је др Кос.


Максилофацијални хирург проф. др Ненад Танасковић нагласио је да је поносан што има још колега који су заинтересовани да прате развој бранше, да упоређују себе с другима.

- Из свега тога произађу нека добра животно-пословна искуства и напредују.  Ово данас што имамо прилику да видимо је управо надоградња на све што је рађено до сада – казао је  др Танасковић који је  свом колеги пожелио срећу у даљем раду.

Подсјетио је да др Стајчића познаје дуго.

-Стицајем околности смо се без икаквих договора сретали на многим међународним скуповима широм свијета, сјећам се и одласка у Кореју итд.  Није то било само у локалу – нагласио је др Танасковић.

Бренд менаџер компаније Ivoclar за Босну и Херцеговину др Данијела Чикара рекла је да само проширење простора иде у прилог пословању и говори о начину његове посвећености, истрајности и обиму посла.

-Одушевљена сам самим приступом др Стајчића како струци, тако и квалитету онога што он нуди на тржишту БиХ – нагласила је др Чикара која др Стајчићем сарађује пуних 20 година од самог почетка пословања, а њихово познанство траје непуне 23 године, још из студентских дана.

Да др Стајчић прати трендове у овој области потврдио је и  власник зубне лабораторије “Full Dent” и зубни техничар Ненад Ђукановић.

Ђукановић напомиње да др Стајчић већ годинама ради као стоматолог и као орални хирург и да му је велико задовољство имати контакт са неким ко је у послу интензивно, јер он подиже људе око себе.

– Изузетно цијеним људе који се труде да прате трендове и који се труде да буду у складу са истима- казао је власник "Full Denta".


Дигитализација

Др Александар Стајчић напомиње да је дигитализација у стоматологију ушла прије десетак година и да су се трудили да прате корак са временом па су прво набавили дигитални рендген апарат, а касније га замијенили са најмодернијим Planmeca ProMax 3D рендген апаратом.

– Ускоро нам треба стићи дигитални скенер, што ће бити и нама и пацијентима олакшање, јер више неће бити оних класичних узимања отисака, бушења – већ ће се све то радити дигитално. С друге стране убрзаћемо посао и нашој техници која ће на лакши начин моћи направити зубе и тиме скраћујемо, баш тако да кажем, производњу зуба са неких седам на два до четири дана – појаснио је др Стајчић.

У скоријој будућности планирају набавити принтер и глодалицу како би у року од 24 часа од завршеног брушења пацијенту могли омогућити да добије нове зубе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана