Стојичићева честитала успјешан завршен наставе

СРНА
Стојичићева честитала успјешан завршен наставе

БАЊАЛУКА - Министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић честитала је ученицима, руководству школа, наставницима и ваннаставном особљу успјешан завршетак наставе у школској 2022/23. години, те је поручила да ће ресорно министарство у сарадњи са школама и друштвеним партнерима наставити да унапређује васпитно-образовни систем са посебним акцентом на васпитну улогу школе.

"Трудићемо се да ојачамо дигнитет просвјетних радника и подржимо њихово континуирано усавршавање. Жеља нам је да у што већој мјери допринесемо да се наставни процес одвија у стимулативном окружењу, као и да сваки ученик напредује у складу са својим могућностима и потенцијалима", истакла је Стојичићева у честитки.

Она је матурантима основних и средњих школа предложила да пажљиво бирају занимање, према својим талентима и афинитетима, али и на основу сазнања о дефицитарним профилима да би лакше дошли до запослења и допринијели развоју своје заједнице.

"Сигурна сам да је и ова школска година обогатила ваша искуства новим знањима и вјештинама, као и радосним школским дружењима. Хвала свим наставницима који су преданим радом и посвећеношћу допринијели да се ова школска година заврши успјешно и честитам свим ученицима на резултатима које су остварили", навела је Стојичићева.

Она је ученицима пожелила безбрижно љето и много лијепих тренутака који ће их усрећити, оплеменити и припремити за нове школске изазове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана