Стојичић: Са министарством здравља о употреби електронских цигарета међу малољетницима

Срна
Стојичић: Са министарством здравља о употреби електронских цигарета међу малољетницима

БАЊАЛУКА- Министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић изјавила је да ће са представницима Министарства здравља бити разговарано о употреби електронских цигарета међу малољетним лицима.

"Немам информације са терена од руководстава школа да су електронске цигарете у масовном кориштењу. О томе јесте било приче, а у сваком случају разматраћемо то са Министарством здравља да видимо може ли се то измјерити у ком обиму се користи и који ученици их користе", рекла је Стојичићева новинарима у Бањалуци.

Она је додала да ће ресорно министарство предузети све што је у његовој моћи, као и да ово питање зависи и од оних који продају електронске цигарете које су доступне дјеци.

Стојичићева сматра да и на том пољу треба нешто да се ради.

Када је ријеч о ограничавању употребе електронских цигарета до одређене доби, Стојичићева је истакла да се ови производи сматрају нештетним и доступни су у продаји и дјеци и малољетницима до 18 година.

"Врло је тешко са позиције министра просвјете и културе да дјелује у том правцу да ограничава или доноси неке мјере без сарадње шире заједнице. Мислим да то није могуће", закључила је Стојичићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана