Стојичић: Надлежне институције да помогну дјеци без родитељског старања

Срна
Стојичић: Надлежне институције да помогну дјеци без родитељског старања

БАЊАЛУКА- Министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић рекла је да сарадња са васпитно-образовним установама које похађају штићеници бањалучког Дома за дјецу и омладину без родитељског старања "Рада Врањешевић" почива на обостраном разумијевању и увијек је у најбољем интересу дјеце.

Стојичићева, која је данас посјетила овај дом и предшколску установу "Тратинчица" која ради у његовом саставу, истакла је да су сва дјеца успјешно завршила школску годину.

"Задатак свих надлежних институција је да дјеци без родитељског старања помогну да израсту у здраве особе оспособљене за самосталан живот", рекла је Стојичићева, саопштено је из ресорног министарства.

Вршилац дужности директора Дома "Рада Врањешевић" Даријана Кецман упознала је Стојичићеву да 27 штићеника дома основношколског узраста похађаја наставу у основним школама "Змај Јова Јовановић" и "Јован Цвијић", те је похвалила сарадњу са менаџментом ових школа, као и Центром "Заштити ме", гдје наставу похађају два штићеника овог дома.

Током посјете наглашена је посебно добра сарадња са Министарством просвјете и културе Републике Српске у области предшколског васпитања и образовања.

Стојичићева је упознала Кецманову о активностима Министарства на увођењу јединственог информационог система у све предшколске установе те јој је уручила одјећу и дидактичке игре за штићенике дома.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана