Стојичић: Изградњом Нове основне школе до бољих услова за рад и резулата у образовању

Срна
Стојичић: Изградњом Нове основне школе до бољих услова за рад и резулата у образовању

ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО - Министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић данас је након церемоније полагања камена темељаца за нову основну школу у Источном Новом Сарајеву изразила увјерење да ће изградњом ове школе бити створени бољи услови за рад наставника и ученика, те да ће остваривати запажене резултате у образовању.

"Општина Источно Ново Сарајево и комплетно град Источно Сарајево су локалне заједнице које су у изградњи и постају пожељно мјесто за живот, а самим тим и потреба за изградњом ове школе има своју оправданост", рекала је Стојичићева и изразила задовољство због почетка градње нове основне школе.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић рекао је новинарима након полагања камена темељца, да укупна вриједност пројекта изградње нове основне школе износи 4.200.000 КМ.

Катић је појаснио да се наведени износ не односи на изградњу фискултурне сале, опремање објекта и вањско уређење.

"Средства за прву фазу пројекта у потпуности обезбјеђује Влада Републике Српске. Желим да се захвалим предсједнику Републике Српске Милораду Додику, предсједнику Владе Радовану Вишковићу, министру просвјете и културе Жељки Стојичић што су стали иза нас у вези овог пројекта који је данас кренуо са реализацијом", рекао је Катић.

Катић је нагласио да је почетак градње ове основне школе битан тренутак за општину.

Он је истакао да је Основна школа /ОШ/ "Свети Сава" планирана за 650 ученика, те да је три пута дограђивана, а сада је ту, како каже, више од 1.200 ученика.

"Ова школа од 650 нових ученика ће једним дијелом да растерети ОШ жСвети Саваж. Оно што нас очекује почетком године је пројектна документација за расписивање јавне набавке за вањско уређење и унутрашње опремање школе. Сљедеће године нас очекује наставак пројекта и изградња фискултурне сале", рекао је Катић.

Оње нагласио да се у тој општини реализују бројни пројекти али да је најбитније да се граде објекти у сфери образовања.

"Доста пројеката се реализује у вези саобраћајне и канализационе инфраструктуре, али најбитнијје је да градимо објекте у сфери образовања, од најнижег до високог, у шта се улаже више од 30 милиона КМ. Мислим да треба да будемо поносни на то", закључио је Катић.

Душко Марковић, представник грађевинске фирме "Радис" из Источног Сарајева, која је извођач радова, истакао је да се нова школа гради на површини од 3.300 квадрата, а предвиђени рок за изградњу је десет мјесеци.

"Ми ћемо се трудити да испоштујемо тај рок", истакао је Марковић.

У Источном Новом Сарајеву данас су предсједник Републике Српске Милорад Додик, премијер Српске Радован Вишковић и начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић положили камен темељац за изградњу нове основне школе у овој локалној заједници.

Школа капацитета 650 ђака биће изграђена у Улици 9. јануара у обухвату регулационог плана "Центар три".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана