Стиже ли нам освјежење?

Срна
Стиже ли нам освјежење?

БАЊАЛУКА - У Републици Српској и ФБиХ сутра се очекује умјерено до претежно облачно вријеме, благо свјежије у односу на претходне дане, са температуром ваздуха до 33 степена Целзијусова, на југу до 36.

Ујутро ће на сјеверу и западу бити облачније уз повремену кишу и пљускове са грмљавином, а у осталим предјелима и даље сунчано и суво, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха износиће од 18 до 25, у вишим предјелима од 15 степени Целзијусових.

Прије подне и до средине дана облачност са падавинама ће захватити и централне и источне предјеле гдје ће бити услова за јаче локалне непогоде уз обилније падавине и појаву града. Послије подне и увече у већини предјела биће нестабилно уз повремене пљускове са грмљавином. У Херцеговини остаје врло топло и претежно сунчано.

Током ноћи на суботу очекује се наоблачење од сјеверозапада уз повремене падавине.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, повремено у зони пљускова и јак, сјеверних смјерова.

У Републици Српској и ФБиХ данас је било сунчано уз малу облачност, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерена у 14 часова: Бјелашница 18 степени, Чемерно 20, Соколац 24, Хан Пијесак 25, Кнежево 26, Калиновик, Мраковица и Сарајево 27, Дринић 29, Мркоњић Град 30, Гацко, Рибник и Сребреница 31, Неум, Рудо и Фоча 32, Бањалука, Нови Град, Приједор и Србац 33, Бијељина, Добој и Зворник 34, Билећа 36, Требиње 37 и Мостар 40 степени Целзијусових.

-До петка, 26. јула, биће мање топло, а онда се поново очекује пораст температуре - изјавила је Срни метеоролог у Републичком хидрометеоролошком заводу Милица Ђорђевић.

Ђорђевићева је рекла да сутра у другом дијелу дана може доћи до локалних непогода, поготово у широј регији од Добоја ка истоку, Сарајевоско-романијској регији и Подрињу.

Она је нагласила да се данас завршава најгори дио топлотног таласа и да ће у наредним данима бити мало нижа температура, али и даље неће бити свјеже.

Дневна температура ваздуха биће око 27 степени на западу, а на југу до 36 степени Целзијусових, што је за већину предјела, укуључујући Бањалуку, Бијељину, Добој, Приједор и Нови Град, до осам степени ниже у односу на претходне дане.

Ђорђевићева је додала да ће у недјељу, 21. јула, бити углавно сува, а у понедјељак, 22. јула, нестабилно са пљусковима, грмљавином и локалним непогода.

Она је рекла да би средином наредне седмице требало да буде још мање топао ваздух, па би требало да буде угодније.

-Средином наредне седмице температура вазуха биће у распону максимално око 25 до 32 или 33 степена Целзијусова, без претјераних врућина до петка, након чега нас опет очекује пораст температуре - закључила је Ђорђевићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана