Стиже ли нам киша?

Срна
Стиже ли нам киша?

БАЊАЛУКА - У Републици Српској и ФБиХ сутра се очекује сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност, док су локални пљускови и грмљавина могући послије подне у већем дијелу земље.

Ујутру је уз ријеке и по котлинама могућа пролазна магла. Током првог дијела дана промјенљиво облачно уз сунчане периоде, на сјеверу сунчаније.

Послије подне биће врло топло уз развој облака у брдско-планинским предјелима од југозапада ка истоку који ће се ширити ка југу, те условити кишу и локалне пљускове са грмљавином. Локално су могуће и непогоде у виду обилнијих падавина и појава града, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

На сјеверу су могући локални развоји који ће условити краткотрајну кишу или пљусак. Увече престанак падавина и разведравање.

Вјетар слаб сјеверни и сјевероисточни. Јутарња температура ваздуха од 17 до 23, на југу до 26, а дневна од 27 до 33, на југу до 37 степени Целзијусових, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Данас је било сунчано вријеме уз умјерену облачност. У централним, источним, западним подручјима су забиљежени пљускови и грмљавина.

Температура ваздуха измјерена у 14 часова: Соколац 22, Кнежево и Мраковица 23, Калиновик и Хан Пијесак 25, Дринић, Бихаћ, Иван-седло и Сарајево 26, Бијељина, Мркоњић Град, Рибник и Чемерно 27, Гацко, Зворник, Нови Град, Сребреница, Шипово, Дрвар, Ливно, Сански Мост и Тузла 28, Бањалука, Бугојно, Градачац и Јајце 29, Билећа, Добој, Приједор и Србац 30, Рудо, Фоча и Зеница 33, Вишеград, Неум и Широки Бријег 34, Требиње и Мостар 36 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана