Стипендије за осам гимназијалаца у Модричи

ГС
Стипендије за осам гимназијалаца у Модричи

МОДРИЧА - Начелник општине Модрича Јовица Радуловић потписао је данас уговоре о стипендирању са осам ученика који су уписали први разред Гимназије у школској 2024/25. години.

"Одлука о стипендирању ученика донесена је ради мотивације младих за упис у модричку Гимназију, која има традицију дугу више од 40 година, а која из године у годину уписује све мање ученика у први разред", рекао је новинарима Радуловић.

Он је истакао да је са руководством Средњошколског центра "Јован Цвијић", у чијем саставу је Гимназија Модрича, договорено да се сваком ученику који упише први разред гимназије обезбиједи стипендија од 100 КМ мјесечно.

Радуловић је рекао да очекује да ће стипендије у наредним годинама додатно мотивисати младе да средње образовање стекну у Гимназији, која има дугу традицију.

"Тренутно Гимназија има довољно квалитетног наставног кадра и добре услове за рад", рекао је Радуловић.

Ученица Ана Лукић рекла је да је уписала Гимназију, зато што ће након средњег образовања наставити образовање на факултету.

"Модричка гимназија је деценијама била једна од најбољих школа на овом простору, у којој су млади стицали довољно знања и вјештина важних за наставак образовања", рекла је Лукићева.

Анин отац Давор истакао је да је стипендија финансијска подршка, али показује и подршку локалне заједнице како породици, тако и очувању модричке Гимназије.

"Била би велика грешка када би Гимназија, због недовољног интересовања младих за упис у ову образовну установо престала са радом", рекао је Лукић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана