Удружењу "Сунце нам је заједничко" стигло ново комби возило - донација предсједника Српске

Срна
Удружењу "Сунце нам је заједничко" стигло ново комби возило - донација предсједника Српске

ТРЕБИЊЕ - Удружење родитеља, дјеце и омладине са потешкоћама у развоју "Сунце нам је заједничко" из Требиња добило је данас комби, који је овом удружењу донирала предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић у оквиру акције "С љубављу храбрим срцима".

Предјседник овог удружења Мијат Шаровић рекао је новинарима да је комби возило уједно и донација бројних грађана Републике Српске, јер су средства за набавку сакупљена у традиционалној акцији "С љубављу храбрим срцима".

"Овај комби ће много значити за чланове нашег удружења", рекао је Шаровић, те додао да у наредних мјесец дана очекују завршетак новог Дневног центра у Требињу.

"Са овим аутом мислим да заокружујемо систем бриге који је био на високом нивоу. Мислим да ћемо остварити циљ да свако дијете све своје потребе остварује у Требињу", рекао је Шаровић.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић захвалио је предсједнику Републике Српске, али и свим институцијама у Српској и Србији који су учествовали у донацији возила.

Он је истакао да очекује да ће средином септембра бити завршен нови Дневни центар за дјецу и омладину са потешкоћама у развоју у Требињу.

"Све што буде неопходно кад је ријеч о опремању центра, Град је ту да то подржи", рекао је Ћурић.

Николина Шукић, која ће користити ново возило, рекла је да ће овај комби много значити њој и другим корисницима за превоз, да не би ишли пјешке, а сада ће моћи да путују и на дуже релације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана