Стигла само једна понуда: Затворен оглас за куповину зграде УИО у Бањалуци

М. М. Б.
Стигла само једна понуда: Затворен оглас за куповину зграде УИО у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Фирма “Гранд траде” једина је доставила понуду на конкурс Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ за куповину зграде у Бањалуци, саопштено је из те институције.

Након истека рока од мјесец дана од објаве јавног огласа за куповину објекта за смјештај Главне канцеларије и Регионалног центра УИО Бањалука, комисија је данас отворила пристигле понуде.

- Стигла је једна понуда и то од понуђача "Гранд Трејд" из Бањалуке. Они су за потребе канцеларијског и вишенамјенског простора понудили 12.280 квадратних метара по цијени од 71,11 милиона марака са ПДВ-ом, док је за потребе паркинга понуђено  4.740 квадратних метара по цијени од 27,45 милиона марака - наведено је у саопштењу УИО.

Нагласили су да ће комисија УИО вршити поступак евалуације пристигле понуде у смислу испуњености свих услова тражених у огласу који је објављен још 13. децембра прошле године.

Из УИО су подсјетили да још од 2007. покушавају ријешити питање смјештај запослених у Главној канцеларији и Регионалном центру Бањалука.

- У почетку смо овај проблем покушали ријешити на начин да се купи земљиште за изградњу објекта у Бањалуци, те мо у неколико наврата са надлежнима у граду Бањалука покушало изнаћи адекватно земљиште за изградњу објекта. Међутим, рјешење нисмо нашли - поручили су из УИО.

Подсјетили су и да је УИО покушала у четири наврата да купи објекат у Бањалуци, али су сви ти покушаји пропали.

- С обзиром на лоше услове у којима раде службеници УИО у Главаној канцеларији и екстремно лоше услове са којима се боре радници у Регионалном центру Бањалука очекујемо коначно рјешење овог проблема  - навели су у УИО.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана