Стигла прогноза: Ево када можемо очекивати снијег

ГС
Foto: Pixabay

БАЊАЛУКА - За викенд у Српској нас очекује облачно и кишовито вријеме, а на планинама ће падати и слаб снијег, саопштио је Федерални хидрометеоролошки завод.

Данас преовладавају нешто стабилније временске прилике, али  наредних дана се очекује јаче наоблачење, што ће донијети кишу и пљускове широм земље. 

Повремено су могући и јачи удари вјетра. Минималне температуре ваздуха ће бити између три и осам степени целзија, а на југу до 12. 

Највиша дневна температура ће се кретати углавном између десет и 16 степени целзија.

За викенд је најављено претежно облачно и нестабилно вријеме, праћено пљусковима широм земље. Јачи пљускови ће бити забиљежени на југу земље. На планинама ће падати и слаб снијег.

У суботу је најнижа јутарња температура зрака већином између три и седам степени целзија, на југу земље до 11. Највиша дневна температура зрака углавном између пет и десет степени целзија, а на југу до 15.

За недјељу су најављене још ниже температуре и још хладније вријеме, јер ће се минимална јутарња температура зрака кретати између нула и четири степена целзија, док ће највиша температура зрака бити између шест и 12 степени целзија, на југу до 15.

Од понедјељка, 13. новембра очекује се престанак падавина, а током дана доћи ће до постепеног разведравања.

Међутим, нестабилно вријеме се очекује скоро до краја мјесеца, а у периоду од 17. до 20. новембра могућ је снијег у западним, југозападним и централним подручјима БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана