Стевановић: „Вуковцима“ стипендија за прву годину студија

СРНА
Foto: срна

ЗВОРНИК- Градоначелник Зворника Зоран Стевановић рекао је данас да ће Градска управа за све ученике који су у Зворнику завршили средњу школу, а носиоци су "Вукове дипломе", обезбиједити стипендију за прву годину студија, док касније то право остварују према успјеху током студирања.

Стевановић је на пријему, које је за ученике носиоце "Вукове дипломе" организовао поводом 21. маја - Дана града, рекао да су ови ученици средњих школа по успјеху најбољи који су изашли из школских клупа у овој години.

"То су изузетно талентована дјеца која ће се већ на јесен широм региона уписати на студије са жељом да проширују знање, да се усавршавају и да након студија буду спремни и способни да се ухвате у коштац са свим изазовима које живот у времену данашњем може да донесе", нагласио је Стевановић.

Он се ученицима захвалио на њиховом успјеху, као и професорима, директорима и родитељима који су ученицима омогућили одговарајуће услове за постизање успјеха у свом досадашњем школовању.

Ђак генерације Средњошколског центра "Петар Кочић" и "вуковац" у Гимназији Анђела Митровић рекла је да Гимназија захтјева велики рад и труд, али да је уз добру организацију све могуће постићи, прво школске, а истовремено и друге обавезе. Она је додала да ће да упише Факултет техничких наука у Новом Саду, смјер софтверско инжењерство.

Ученица Гимназије и ноцилац "Вукове дипломе" Софија Гутаљ захвалила се основној и средњој школи које су заслужне за прве кораке образовања, као и граду Зворнику који је пратио тај рад и на крају га наградио. Истичући да треба улагати у знање и напредак као би се дошло до жељеног циља, она је додала да је учењем, радом и трудом све могуће постићи.

Планови су јој, како је рекла, уписати Факултет организационих наука у Београду. У оквиру обиљежавања Дана града, Стевановић је организовао пријеме за стријелце противградне заштите, планинаре удружења "Корак" и "Младост", те новинаре и сниматеље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана