Стевановић: Сликарска радионица "Палета" препознатљива у региону

Срна
Foto: гс

ЗВОРНИК - Градоначелник Зворника Зоран Стевановић изјавио је данас да Сликарска радионица "Палета" представља врло значајан, можда и најважнији културни исказ у граду Зворнику, јер је по свом деветнаестогодишњем раду препознатљива у цијелом региону.

Стевановић је на пријему, који је организовао за чланове Сликарске радионице "Палета" коју води академки сликар Јово Лалић, изразио захвалност што су за ових 19 година чланови ове радионице касније постали академски сликари, архитекте, дизајнери, електроинжењери, професори.

Истичући да млади чланови Сликарску радионицу "Палета" доживљавају као свој мир, свој почетак, своје трајање у неким младим данима, Стевановић је рекао да ће град Зворник и даље настојати да младима, члановима ове радионце, помогне у свакодневном раду и стварању.

"Желим срећу ученицима Палете, а Лалићу да још дуго води ову радионицу", рекао је Стевановић и додао да ће град континуирано обезбјеђивати средства, прије свега, и за издавање монографије поводом двије деценије рада "Палете", јер имају шта да покажу.

Оснивач Сликарске радионице "Палета" Јово Лалић захвалио је градоначелнику за пријем и подршку коју су имали током претходних година.

Подсјетивши да је Радионица основана 2003. године, Лалић је рекао да је као сликар спонтан, да му се све дешава спонтано и да се ниједан од тих дана није поновио.

"Захвалио бих се свим својим ученицима, помоћницима, сарадницима, спонзорима, људима који су нашли слуха за нас, нарочито у посљедње двије године када су људи побјегли сами од себе, а камоли од сликарства", рекао је Лалић.

Он је нагласио да је кроз радионицу "Палета" прошао велики број младих људи, међу којима је и 10 оних који су завршили архитектуру, девет су академски сликари, неколико грађевинских инжењера, те друга занимања.

"За све ове године рада Палете ученицима ове радионице преносио сам знање, они мени енергију, што је компензација у балансу и надам се да ће тако и остати", рекао је Лалић.

Ученици "Палете" и Лалић градоначелнику су поклонили слику, а током посјете презентовали су и неке од постигнутих успјеха, као и планове који су пред њима. /крај/мсг/фото

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана