Стевандић уручио никољданске пакетиће

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић уручио је данас Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" никољданске пакетиће за дјецу која су на лијечењу у овој здравственој установи.

"Част ми је што и ове године можемо да обрадујемо малишане за вријеме празника. Надам се да ћемо им учинити овај тренутак љепшим и угоднијим", изјавио је Стевандић новинарима.

Субспецијалиста физијатар Габриела Мирковић појаснила је да је у питању традиционална донација Народне скупштине Републике Српске и да се на овај начин уљепшава боравак дјеце која се лијече у Заводу.

"На одјељењу је око 30 дјеце. Дјеца су из цијеле Републике Српске. Имају простора да се друже и да уче. Због епидемиолошке ситуације немамо директан контакт са дјецом, а пакетиће ће им уручити особље", навела је Мирковићева.

Стевандић је са директором Завода Гораном Талићем обишао савремени дио Завода за рехабилитацију дјеце, најсавременији у овом дијелу Европе.

"Ово је једино одјељење које је државног типа и гдје су све услуге бесплатне. Велики број дјеце из Србије се лијечи у овом центру. Можемо бити поносни на најсавременији центар у овом дијелу Европе", рекао је Стевандић.

Уређај за роботски потпомогнуту рехабилитацију обезбијеђен је из средстава прикупљених у акцији "С љубављу храбрим срцима" 2018. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана