Стевандић уручио божићне пакетиће малим пацијентима Клинике за дјечије болести и дјеци у Родитељској кући „Искра”

Срна
Стевандић уручио божићне пакетиће малим пацијентима Клинике за дјечије болести и дјеци у Родитељској кући „Искра”

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић уручио је данас божићне пакетиће дјеци која се налазе на лијечењу у Клиници за дјечије болести Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске и малишанима смјештеним у Родитељској кући “Искра”.

Стевандић је упутио хришћанске поруке љубави уз које, како је рекао, не треба заборавити да се учине и добра дјела.

Он је изразио очекивање да ће се обичај даривања дјеце која се лијече на УКЦ-у наставити, као и да се не смије заборавити и на дежурне службе и љекаре ове здравствене установе који раде на велики хришћански празник.

-Дјеци која се лијече на УКЦ-у желим брз опоравак, а здравственим радницима који дежурају желим се захвалити што су вријеме од своје породице одвојили да буду на најхуманијој мисији, а то је брига о здрављу човјека и нашим најмлађима - рекао је Стевандић новинарима у Бањалуци.

Генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић истакао је да се сви пацијенти који су на болничком лијечењу требају осјећати као да су код куће, те да је значајан однос запослених према њима.

-Желим честитати Божић свим запосленима, пацијентима и грађанима Републике Српске - поручио је Ђајић.

Педијатар на Клиници за дјечије болести УКЦ-а Весна Миљковић захвалила се предсједнику Народне скупштине Ненаду Стевандићу који је данас, како је рекла, обрадовао око стотину малишана из цијеле Републике Српске који се лијече на дјечијој клиници.

Предсједник Управног одбора Удружења “Искра” Вита Малешевић рекла је да је данашњи дан вријеме даривања и мира, уз захвалност што увијек има добрих људи који су спремни да на пригодан начин донесу радост најмлађима.

-Предсједник Скупштине је уљепшао Божић нашој дјеци. Он је наш стари домаћин и редовно обилази дјецу и родитељску кућу жИскраж и ја му се захваљујем у име дјеце обољеле од малигних болести, родитеља и свих нас - додала је Малешевићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана