Стевандић: Српска поносна на припаднике цивилне заштите

Срна
Стевандић: Српска поносна на припаднике цивилне заштите

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је данас, поводом Свјетског дана цивилне заштите, да је Српска поносна на пожртвованост, хуманост и велике напоре припадника Републичке управе цивилне заштите у спасававању људи у Турској, који је погодио разорни земљотрес.

Стевандић је вршиоцу дужности директора Републичке управе цивилне заштите Милану Новитовићу и свим припадницима честитао Свјетски дан цивилне заштите, те захвалио свим припадницима специјалистичког тима за трагање који су учестовали у хуманој мисији у Турској, саопштено је из Народне скупштине Српске.

"Хероји Цивилне заштите Републике Српске који су спасили једанаестогодишњу дјевојчицу из рушевина у Турској, остаће дуго у памћењу као лијепа и велика прича о хуманости, пожртвовању и солидарности због којих сте нас учинили поносним", нагласио је Стевандић.

Генерална скупштина УН 1990. године прогласила је 1. март Свјетским даном цивилне заштите, као сјећање на дан када је 1972. године почела са радом Међународна организација за цивилну заштиту са сједиштем у Женеви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана