Стевандић: Подршка интерпелацији синдиката

Срна
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- Уједињена Српска подржаће интерпелацију у вези с враћањем права на посебно исказивање накнада за топли оброк и регрес, коју су уложили пет синдиката буџетских и фондовских корисника, изјавио је данас предсједник странке Ненад Стевандић.

"То је наша друштвена обавеза и сматрамо да се ове године може вратити топли оброк, а да се, рецимо, идуће године може вратити и регрес", рекао је Стевандић новинарима у Бањалуци.

Стевандић је подсјетио да је Народна скупштина Републике Српске 16. децембра прошле године једногласно усвојила закључак Уједињене Српске у вези са исказивањем ових накнада, али да Влада још није поступила по том закључку, због чега ће ова странка подржати поменуту интерпелацију.

Он је навео да Влада Српске располаже са 43 милиона КМ које би требало уложити у повећање плата и да је на њој велика дилема - да ли повећати плате или примања.

Стевандић је додао да се овде показује и социјална перцепција према оним са најнижим примањима.

Синдикат управе Републике Српске, Синдикат радника унутрашњих послова Републике Српске, Струковни синдикат доктора медицине, Струковни синдикат медицинских сестара и техничара Републике Српске, Самостални синдикат радника у здравству и социјалној заштити Републике Српске данас су у Народну скупштину Републике Српске упутили иницијативу за покретање интерпелације у вези са враћањем права на посебно исказивање накнада за топли оброк и регрес.

Да би Народна скупштина расправљала о покренутој интерпелацији потребно је да буде подржана потписима најмање 15 народних посланика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана