Стевандић: „Глас“ увијек на страни истине

ГС
Стевандић: „Глас“ увијек на страни истине

БАЊАЛУКА - “Глас Српске” у протеклих више од осам деценија увијек је био на страни истине, правде и помирења, поуздани хроничар времена и истинске народне новине.

Истакао је то предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић који честитао је данас “Гласу Српске” 81 годину постојања и истакао да је то најутицајнији дневни лист са дугом традицијом.

Стевандић је навео да је “Глас Српске” дневни лист који је одговорним и професионалним приступом стекао велики углед и повјерење код читалаца у Републици Српској, Србији, региону и шире.

-Честитам вам на том успјеху, као и на посвећености у раду и објективном информисању јавности о најважнијим догађајима. Поштујући највише етичке и новинарске норме, чврсто сте бранили истину и принципе професије, дајући огроман допринос демократизацији нашег друштва - истакао је Стевандић у честитки уредницима, новинарима, фото-репортерима и свим запосленим у “Гласу Српске”.

Он им је пожелио да у духу добре традиције остану вјерни стандардима које су поставили.

-Ову годишњицу доживљавам са посебном емоцијом, пошто је „Глас Српске“ основан у кући мог дједа Стевана Тадића у селу Жупица. Срећан вам рођендан - написао је Стевандић у честитки директору Борису Дмитрашиновићу и главном и одговорном уреднику Борјани Радмановић Петровић.

Први број “Гласа” штампан је 31. јула 1943. године у Жупици код Прекаје надомак Дрвара.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана