Стари пут Клашнице-Прњавор пуштен у саобраћај

Срна
Стари пут Клашнице-Прњавор пуштен у саобраћај

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Стари пут Клашнице-Прњавор на подручју Лакташа пуштен је у саобраћај након што је био затворен због бујичних вода, док је у селу Довићи у Чардачанима ријечица Турјаница поплавила пољопривредна земљишта и водостај тренутно стагнира, наведено је у извјештају Републичке управе цивилне заштите.

У прекиду се је и даље саобраћај на регионалном путу Заблеће-Вучја планина у општини Рибник. Сва возила до пет тона могу да као алтернативни правац користе обилазницу, док се за теретна возила изнад пет тона још тражи алтернативно рјешење.

Екипе "Мркоњић путева" су на терену и санирају клизишта, наведено је у извјештају.

Ситуација на подручју Прњавора је нормализована, вода се повукла са свих локација и тренутно се врши чишћење и дезифекција просторија 10 објеката и два пословна простора који су били поплављени.

На подручју општине Угљевик локални правци према селима Доња Крћина-Горња Крћина, Доња Крћина-Тавна нису у функцији, али је омогућен алтернативни прилаз правцем Горња Крћина-Баре-Горња Пилица-магистрални пут. Комисија је на терену и врши процјену настале штете.

Испуштањем воде из језера Модрац нагло је порастао водостај Спрече, па је на подручју Петрова заплављено око 10 хектара засијаног пољопривредног земљишта у мјесним заједницама Петрово, Сочковац, Порјечина, Какмуж и Карановац.

На подручју општине Теслић врши се дезинфекција заплављених објеката у Ружевићу и Ранковићу и поправка оштећене путне инфраструктуре, а на подручју Станара у току је санација оштећене макадамске путне инфраструктуре, дезинфекција објекта који је био заплављен у мјесној заједници Горња Остружња и чишћење пропуста.

У мјесним заједницама Митровићи и Брестово активирано је по једно клизиште, као и клизиште у Доњој Остружњи на регионалном путу Станари-Јелах.

На подручју Сребренице јуче је у послијеподневним часовима пријављен одрон земљишта на локалном путу Залазје-Обади у мјесној заједници Сасе, а активности на чишћењу овог одрона биће предузета у што краћем периоду.

У Лопарама се вода повукла, а Комисија за процјену штете је на терену и врши процјену.

На подручју општине Модрича, у мјесним заједницама Скугрић, Толиса, Дуго Поље, Ботајица, Гаревац, Кладари, Чардак и Врањак, задржала се мања количина подземних вода на засијаним пољопривредним површинама.

Ситуација је уредна на подручју градова Бијељина и Зворник, те општина Братунац, Власеница, Милићи, Осмаци и Шековићи, те Вукосавље, Пелагићево и Доњи Жабар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана