Становници Кнежева остали без превоза до Бањалуке

Милош Васиљевић
Foto: Глас Српске

КНЕЖЕВО - Становници Кнежева остали су без аутобуског превоза до Бањалуке, јер је једини превозник "Хепи турс" од данас паркирао своје аутобусе због мањка путника и нерентабилности.

Овај пре­во­зник, ко­ји је од сеп­тем­бра 2021. го­ди­не пре­во­зио ђа­ке, сту­ден­те и рад­ни­ке на ре­ла­ци­ји Кне­же­во - Ба­ња­лу­ка, ви­ше то не­ће ра­ди­ти јер не­ма ра­чу­ни­цу па се Кне­же­вља­ни са­да мо­ра­ју сна­ла­зи­ти ка­ко ће сти­ћи до нај­ве­ћег гра­да Срп­ске. 

То је за "Глас Срп­ске" по­твр­дио и ди­рек­тор "Хе­пи тур­са" Бо­ри­слав Ђу­ра­но­вић ко­ји је ис­та­као да ви­ше не­ће во­зи­ти, што су ра­ди­ли шест пу­та днев­но рад­ним да­ни­ма, а три пу­та ви­кен­дом.

-  Не­кад смо из­да­ва­ли 100 мје­сеч­них ка­ра­та, а са­да се све­ло на 20. Ауто­бу­си су пар­ки­ра­ни, ни­смо има­ли ап­со­лут­но ни­ка­кву ра­чу­ни­цу, та­ко да смо оба­ви­је­сти­ли сво­је пут­ни­ке ко­јих је, на­жа­лост, из да­на у дан би­ло све ма­ње - ре­као је Ђу­ра­но­вић.

Пре­ма ње­го­вим ри­је­чи­ма, ма­ње је ста­нов­ни­ка, са­мим тим и пут­ни­ка, а очи­глед­но је да ве­ћи­на љу­ди са­да има аутомобил.

- Би­ће са­да про­блем љу­ди­ма и свје­сни смо то­га, али смо до­ве­де­ни пред свр­шен чин. Вре­ме­ном се сма­њи­вао број пут­ни­ка, све по­ку­пи­ше так­си­сти на цр­но. Мо­жда ће­мо не­што ри­је­ши­ти у бу­дућ­но­сти, али тре­нут­но не ви­ди­мо из­лаз ни­ти рје­ше­ње - ре­као је Ђу­ра­но­вић.

Са овим про­бле­мом упо­знат је и на­чел­ник оп­шти­не Кне­же­во Го­ран Бо­ро­је­вић. Он је на­гла­сио за "Глас Срп­ске" да ег­зо­дус ста­нов­ни­штва ни­је за­о­би­шао ни њи­хо­ву оп­шти­ну, те да су свје­сни да ни пре­во­зни­ци не­ма­ју ра­чу­ни­цу, али по­ку­ша­ће да на­ђу рје­ше­ње. 

- Те­шка је си­ту­а­ци­ја, ура­ди­ће­мо све што је у на­шој мо­ћи да се овај про­блем пре­ва­зи­ђе. Ипак, мо­ра­мо би­ти ис­кре­ни, нов­ца не­ма ни у оп­штин­ској ка­си. Ипак, сје­шће­мо по­но­во са пре­во­зни­ком да ви­ди­мо мо­же­мо ли до­го­во­ри­ти не­што - ре­као је Бо­ро­је­вић.

У све­му то­ме нај­ви­ше ис­па­шта­ју ста­нов­ни­ци ове оп­шти­не ко­ји не­ма­ју ауто­мо­бил и ко­ји­ма је ауто­бус био је­ди­на оп­ци­ја до­ла­ска до Ба­ња­лу­ке.

- Би­ла је то јед­на ве­ли­ка олак­ши­ца, има­ли смо си­гур­ност, а по­ла­зак је био ре­до­ван. Чу­ли смо ју­че да ви­ше не­ће би­ти пре­во­за до Ба­ња­лу­ке. Та­мо сам ишла код кћер­ке, а  са­да ћу, по све­му су­де­ћи, мо­ра­ти тра­жи­ти ал­тер­на­тив­ни пре­воз ко­ји ће си­гур­но би­ти пу­но ску­пљи од до­са­да­шњег. Вје­ру­јем да је овај про­блем крат­ко­тра­јан и да ће по­но­во ауто­бус во­зи­ти на овој ре­ла­ци­ји - ре­кла је Ма­ри­ја С. из Кне­же­ва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана