Станови у Краљеву за десет избјегличких породица из БиХ и Хрватске

Срна
Станови у Краљеву за десет избјегличких породица из БиХ и Хрватске

БЕОГРАД - Десет избјегличких породица добило је данас у Краљеву нове станове у згради намијењеној за њихово стамбено збрињавање, у чију је изградњу уложено више од 300.000 евра.

Свечаном уручењу кључева породицама које су свој кров над главом чекале дуже од 30 година присуствовали су замјеник комесара за избјеглице Србије Светлана Велимировић, градоначелник Краљева Предраг Терзић, амбасадор Швајцарске у Србији Урс Шмит и представници Делегације ЕУ у Србији.

Велимировићева је истакла да је ово веома важан догађај за десет породица које су коначно дочекале свој нови дом, додајући да данашњи дан означава крај њиховог трновитог пута, дугог више од 30 година, када су напустили огњишта и дошли у своју Србију.

"Желим вам да у новим становима будете испуњени срећом и љубављу и да са својим породицама проживаљавате само лепе тренутке и стварате нове успомене", рекла је Велимировићева.

Зграда у Краљеву грађена је у оквиру Регионалног стамбеног програма, чији је циљ да обезбиједи трајна стамбена рјешења за најугроженије избјегличке породице у региону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана