Станови у Бањалуци за Нову годину и до 700 марака

GS
Foto: Facebook

Уколико се одлучите прославити Нову годину у Бањалуци, а за смјештај одаберете све популарнији "стан на дан" за три ударне ноћи, мораћете издвојити чак 350 евра, односно 700 КМ.

Уколико се одлучите смањити број ноћења, у новчанику нећете много уштедјети.

Два ноћења у становима за вријеме новогодишњих празника у Бањалуци коштају 330 евра, односно 660 марака, само 40 марака мање.

Цијене варирају у зависности од изгледа стана, али и локације.

Па је тако могуће три ноћења платити 500 марака, уколико је локација изабраног стана удаљена од центра. Ипак, поједини станови који и нису у строгом центру града, за три ноћења коштају вртоглавих 700 марака.

Али, из удружења послодаваца угоститељства и туризма “Хорека” Републике Српске, кажу да из године у годину, први који распродају своје смјештајне капацитет су управо јединице “стан на дан”.

Хотели у Бањалуци за вријеме новогодишњих празника били су скоро попуњени још у новембру, а цијене су по ноћењу расле у просјеку од 10 до 20 марака.

Из ТО града Бањалука су истакли да се рекорди обарају када су посјете у питању, те да је Бањалука за првих десет мјесеци ове године оборила већ рекорд за цијелу прошлу годину.

Словенци ће и ове године бити традиционално најчешћи гости, али прошетаће се Бањалуком и остали туристи из регије али и Њемачке, Аустрије и Данске.

Подсјећамо и да су овогодишњи концерти за Нову годину премјештени из центра Бањалуке, односно са Трга Крајине у парк Младен Стојановић.

У току године цијене просјечних станова на дан, у зависности од локације у Бањалуци крећу се од 40 до 70 марака. Па ћете тако у просјеку три ноћења платити од 120 до 200 марака, преноси Н1инфо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана