Станку Сеферовићу из Буковице Мале потребна помоћ за лијечење

Срна
Foto: Срна

ДЕРВЕНТА - Станко Сеферовић (64) из дервентског села Буковица Мала, који живи у стамбеном контејнеру болује четири године од гангрене, а за лијечење, операцију кука и одлазак до здравствених установа потребна му је новчана помоћ добрих људи.

Сеферовић, који је прије болести радио грађевинске послове и тако обезбјеђивао новац за егзистенцију, сада живи од 190 КМ социјалне помоћи и помоћи добрих људи.

Он каже да је гангрену добио 2019. години и да је био у болници више од два мјесеца гђе је имао и операцију.

“Од тада морам сваки мјесец да идем до Дома здравља како би ми промијенили катетер”, истиче Сеферовић, додајући да му је највећи проблем превоз до прве здравствене установе, посебно зими, или када је кишно вријеме.

Прошле године сломио је ногу, а захваљујући људима из Брода, боравио је у Дому за старија лица на опоравку, те сада хода помоћу штака.

“Сада користим лијекове за притисак, срце, и против згрушавања крви. Након што купим све, остане ми 30 КМ или мање за храну”, прича Сеферовић.

Директор Центра за социјални рад Дервента Маја Поповић истиче да Сеферовић остварује права која му по закону припадају и да је раније добио стамбени контејнер од овог центра, у којем сада борави.

“Он ако хоће трајно рјешење, ми можемо да му понудимо смјештај у установи социјалне заштите, а треба да се јави или изјасни да то жели. Ако му треба једнократна помоћ, може да нас назове или да дође. За сада нам се није обраћао”, каже Поповићева.

Она је навела да ће Сеферовић добити и помоћ од 475 КМ од Владе Републике Српске.

Давор Бардак из Брода Станка Сеферовића упознао је 2020. године и од тада га редовно обилази и помаже, а како каже, Сеферовићу је највећа помоћ потребна око превоза до здравствене установе.

“Он је удаљен од прве здравствене установе и потребан је новца за превоз. Најбоље би било да буде ближе Дому здравља или да се олакша превоз до Дервенте, или кућне посјете у дане када је потребно промјена катетара”, наводи Бардак.

Сви који желе да Сеферовићу олакшају живот и да помогну његово лијечење, највише одласке до здравствених установа и операцију кука, то могу да учине уплатом новца код Атос банке на име Станко Сеферовић, на број жиро-рачуна 5675-7059-0007-7903.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана