Стање на путевима

Срна
Стање на путевима

БАЊАЛУКА - Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по мокрим или влажним коловозима, а из Ауто-мото савеза (АМС) скрећу пажњу на повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима.

До 15. септембра због одржавања пењачког "Drill and Chill Festival" привремено ће бити обустављан саобраћај у времену од 11.00 до 11.45 часова у кањону "Тијесно",на дионици магистраланог пута Карановац - Црна Ријека.

За вријеме обуставе саобраћај ће се одвијати путним правцем Бањалука - Чађавица - Мркоњић Град.

Обустава саобраћаја неће се односити на возила хитних служби, као и аутобусе приградског превоза који саобраћају на линији Бањалука - Бочац и Бањалука - Агино Село.

Измјене у саобраћају, због радова, су на магистралном путу Доња Буковица - Вршани и Вршани - Бијељина, Трново - Миљевина у кањону ријеке Бистрице, Гацко - Тјентиште у Саставцима, на подручју Хан Пијеска и Сокоца, Добро Поље - Миљевина.

Радови су у току и на дионицама Саставци - Устипрача, Брод на Дрини - Хум, Градишка - Козарска Дубица, Теслић - Подјезера и на подручју Добоја гдје је у току изградња ауто-пута.

Због радова у тунелима "Цера три" и "Строгоник" измјене су на магистралном путу Бродар - Вишеград, затим у тунелу "Котва два" на дионици Међеђа - Бродар и у тунелу "Трговишта" на путу Бродар - граница Републике Српске и Србије, те на путном правцу Добро Поље - Миљевина у тунелу "Сијерачке стијене".

Због изградње моста на регионалном путу Разбој - Руданка до 27. септембра најављене су измјене у одвијању саобраћаја за прелаз транспортера и тешке механизације.

До повремене обуставе, због минирања терена, долази на дионици регионалног пута Добој - Модрича у Костајници.

Због клизишта забрањен је саобраћај на регионалном путу дионица Стари Угљевик - Главичице, а једном траком возила наизмјенично пролазе регионалним путем Укрина - Горња Вијака.

На подручју ФБиХ радови су у току на магистралним путевима Фоча - Устиколина и Олово - Семизовац.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила преко пет тона највеће дозвољене масе, те се преусмјеравају на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити прелаз Шепак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана