Стање на путевима

Срна
Стање на путевима

БАЊАЛУКА - На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија редовно, изузетак су дионице на којима радови успоравају пролазак возила, док на граничним прелазима нема задржавања, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На регионалном путу Разбој-Руданка, због изградње моста, до 27. септембра долазиће до измјене у одвијању саобраћаја за прелаз транспортера и тешке механизације.

Измјене у саобраћају, због радова, су на магистралном путу Доња Буковица-Вршани и Вршани-Бијељина, Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице, Гацко-Тјентиште у Саставцима, на подручју Хан Пијеска и Сокоца, Добро Поље-Миљевина, Саставци-Устипрача, Брод на Дрини-Хум, Градишка-Козарска Дубица, Теслић-Подјезера и на подручју Добоја гдје је у току изградња ауто-пута.

Због радова у тунелима "Цера три" и "Строгоник" измјене су на магистралном путу Бродар-Вишеград, затим у тунелу "Котва два" на дионици Међеђа-Бродар и у тунелу "Трговишта" на путу Бродар-граница Републике Српске и Србије, те на путном правцу Добро Поље-Миљевина у тунелу "Сијерачке стијене".

До повремене обуставе, због минирања терена, долазиће на дионици регионалног пута Добој-Модрича у Костајници.

На регионалном путу Руданка-Станари, у Љесковим водама, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Измјене су због радова на магистралном путу Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице-Нова Топола, те на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка.

Због клизишта забрањен је саобраћај на регионалном путу дионица Стари Угљевик-Главичице, а једном траком возила наизмјенично пролазе регионалним путем Укрина-Горња Вијака.

У ФБиХ актуелни су радови на магистралним путевима Кладањ-Власеница, Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље и Олово-Семизовац.

На магистралном путу у Зеници, код кружног тока, одвајање за ауто-пут, врши се санација ударних рупа и редовно одржавање коловоза. До завршетка радова саобраћа се успорено, једном траком.

На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила изнад пет тона највеће дозвољене масе, те се преусмјеравају на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити гранични прелаз Шепак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана