Стање на путевима

Срна
Стање на путевима

БАЊАЛУКА - Најављена висока температура ваздуха утиче на концентрацију возача и доноси већи ризик од саобраћајних незгода или квара на возилу, па из Ауто-мото савеза (АМС) Републике Српске савјетују да се избјегавају путовања на дуже релације у најтоплијем дијелу дана.

Из АМС возачима поручују да буду спремни на застоје и успорену вожњу, због појачаног интензитета саобраћаја на већини путева, као и на дужа задржавања на граничним прелазима са Хрватском и Црном Гором.

Дужа су чекања на излазу из БиХ на граничним прелазима Градишка, Доња Градина, Велика Кладуша, Орашје и Изачић.

На осталим граничним прелазима појачана је фреквенција возила, али задржавања за сада нису дужа од 30 минута.

Из АМС Републике Српске позивају возаче да прате камере Савеза и на вријеме се информишу о стању на граничним прелазима.

Због изградње моста на регионалном путу Разбој - Руданка измијењен је режим у одвијању саобраћаја за прелаз транспортера и тешке механизације.

Измјене у саобраћају, због радова, су на магистралним путевима Доња Буковица - Вршани и Вршани - Бијељина, Трново - Миљевина у кањону ријеке Бистрице, Гацко - Тјентиште у Саставцима, на подручју Хан Пијеска и Сокоца.

Радови су у току и на дионицама Добро Поље - Миљевина, Брод на Дрини - гранични прелаз Хум, Градишка - Козарска Дубица, Теслић - Подјезера и на подручју Добоја гдје је у току изградња ауто-пута.

Због радова у тунелима "Цера три" и "Строгоник" измјене су на магистралном путу Бродар - Вишеград, затим у тунелу "Котва два" на дионици Међеђа-Бродар, у тунелу "Трговишта" на путу Бродар - граница Републике Српске и Србије, те на путном правцу Добро Поље - Миљевина у тунелу "Сијерачке стијене".

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци - Устипрача саобраћај се одвија једном траком.

На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар - граница Републике Српске/Србије /Рудо/ забрањен је саобраћај за возила укупне масе већемод 10 тона, док је за путничка возила ограничена брзина кретања на 20 километара на час.

На регионалном путу Руданка - Станари, на локацији Љесковим водама, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Измјене су због радова на магистралном путу Градишка - Нова Топола - Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице - Нова Топола, те на споју магистралних путева Градишка - Нова Топола и Чатрња - Градишка.

Због клизишта забрањен је саобраћај на дионици регионалног пута Стари Угљевик - Главичице, а једном траком возила наизмјенично пролазе регионалним путем Укрина - Горња Вијака.

Повремена обустава, због минирања терена, најављена је на дионици регионалног пута Добој - Модрича у мјесту Костајница.

У ФБиХ на наплатном мјесту Лепеница, на ауто-путу, саобраћа се успорено, без обустава.

Сутра од 8.00 до уторка, 27. августа до 8.00 часова саобраћај ће бити потпуно обустављен на излазном краку ауто-пута из правца Коњица према наплатном мјесту Лепеница.

Радови су у току на магистралним путевима Семизовац - Олово, Кладањ - Власеница и Прозор - Горњи Вакуф/Ускопље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана