Стање на путевима: Услови за вожњу повољни

Срна
Стање на путевима: Услови за вожњу повољни

БИЈЕЉИНА - На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ јутрос се саобраћа редовно и услови за вожњу су повољни, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

На подручју полицијских управа Бијељина, Добој, Градишка, Бањалука и Приједор, данас и сутра од 00.00 до 24.00 часа забрањен је превоз експлозивних материја у друмском саобраћају, осим превоза противградних ракета, а на подручју Полицијске управе Мркоњић Града сутра од 00.00 до 24.00 часа.

Због минерских радова сутра ће бити обустављен саобраћај од 13.00-16.00 часова на магистралном путу на дионици Подроманија-Мокро-Сумбуловац-Рогоушићи-Доња Љубогошта на локалитету каменолома "Рогоушићи" и на дионици Лапишница-Љубогошта граница /Република Српска/ФБиХ/ на каменолому "Хан Дервента" од 12.00-14.00 часова у трајању 10 минута у три интервала.

Режим саобраћај је, због радова, измијењен на магистралним путевима Рудице - Нови Град, Сарајево - Фоча, на дионици Трново - Миљевина у кањону ријеке Бистрице, на Хан Пијеску и на дионици према Сокоцу, као и на регионалном путу Рача - Вршани.

Радови су у току и на ауто-путу Градишка - Бањалука, гдје је на одмаралишту Лужани запад у току изградња пословног објекта, затим на путним правцима Градишка-Нова Топола-Клашнице, у Приједору у Улици краља Александра на путу према Козарској Дубици.

Режим саобраћаја на дионици магистралног пута Јоховац-Руданака-Добој и на дионици регионалног пута Разбој-Руданка измијењен је због санације. Радови се изводе на споју магистралног и регионалног путног праваца у насељу Руданка.

Радови су у току и на путевима Жегуља - Љубиње /дионица Подврсник-Љубиње/, Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/, на подручју Добоја гдје је у току изградња ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, затим Фоча - Горажде у мјесту Филиповићи.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, због санације клизишта, измијењен је режим саобраћаја до 5. августа.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћа се успорено.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због опасности од појаве клизишта, на регионалном путу Стари Угљевик-Главичице забрањен је саобраћај за сва возила. Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја. Забрана се не односи на возила Руднике и Термоелектране "Угљевик".

На регионалном путу Укрина-Горња Вијака, због активираних клизишта, саобраћа се једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

На путевима у ФБиХ саобраћа се по претежно сувом коловозу, осим дионица на којима је због јутарње магле коловоз мјестимично влажан. За данас су најављена висоа дневна температура, па се возачима савјетује да се на дуже релације путују рано ујутро или увече.

У Федерацији БиХ се, због радова, спорије вози на магистралним путевима Бихаћ - Каменица, Ступ-Блажуј, Витез-Травник /Нова Била/, Кисељак-Бусовача и Рипач-Дубовско, на улазу у Бугојно из смјера Ростова, у Кладањ из смјера Олова и Хаџиће.

Мост на улазу у Немилу затворен је због санације, а возила саобраћају преко раскрснице у Топчић Пољу.

На граничним прелазима Изачић и Делеуша појачана је фреквенција возила на излазу из БиХ, а на осталим граничним прелазима задржавања за сада нису дужа од 30 минута.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана