Стање на путевима: Претежно суви коловози

Срна
Стање на путевима: Претежно суви коловози

БАЊАЛУКА - На већини путева у Републици Српској и ФБиХ саобраћај се одвија по претежно сувим коловозима, а повећана је опасност од одрона.

Возачима из Ауто-мото савеза (АМС) Републике Српске савјетују опрезну вожњу и напомињу да је посједовање зимске опреме законски обавезно.

На магистралном путу Брчко - Бијељина и на регионалном путу Вршани - Рача, у рејону насељеног мјеста Велино Село у току је санацији пута, због чега се саобраћај од 7.00 до 17.00 часова одвија успорено, уз повремене краткотрајне прекиде.

Због радова измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Брод на Дрини два - Врба у тунелу Чемерно.

На магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћај се одвија успорено.

На дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина на снази су измјене у режиму саобраћаја, јер је у току је постављање расвјете у тунелу Сијерачке стијене.

Измјене у саобраћају су и на путним правцима Приједор - Козарац због изградње ауто-пута, затим Градишка - Нова Топола - Клашнице, Брод на Дрини (Фоча) - Хум (Шћепан Поље), као и на путевима Стари Угљевик - Главичице и Фоча - Горажде у Филиповићима.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац.

Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

На подручју ФБиХ спорије због радова током дана саобраћа се на магистралном путу Јабланица - Мостар код ресторана "Здрава вода", као и на улазу у Столац из смјера Мостара, те на скретању за Ораховицу на подручју Коњица.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана