Стање на путевима: Очекује се појачана фреквенција возила

Срна
Стање на путевима: Очекује се појачана фреквенција возила

БИЈЕЉИНА - На већини путева у Републици Српској и ФБиХ вози се по сувим, мјестимично влажним коловозима, а возачима се савјетује опрезна вожња прилагођена стању и условима на путу, нарочито на свим већим саобраћајницама Српске, гдје се током дана очекује појачана фреквенција возила.

На дионицама у усјецима повећана је опасност од одрона, а спорије се саобраћа и на путевима на којима су актуелни радови и гдје саобраћајна сигнализација регулише саобраћај, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

У току су радови на путевима Разбој-Станари-Руданка и преусмјерава се на алтернативне правце, затим Рудице-Нови Град, Хан Пијесак један-Хан Пијесак два и дионица Хан Пијесак два-Соколац, Рача-Вршани, Градишка-Бањалука у мјесту Лужани, Козарска Дубица-Приједор, Јоховац-Руданка-Добој, Разбој-Руданка. Радови се изводе и на путу Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, Градишка-Нова Топола-Клашнице, Клашнице један-Нова Топола, Градишка-Нова Топола, Чатрња-Градишка, Жегуља-Љубиње, Брод на Дрини (Фоча)-Хум (Шћепан Поље), Приједор три-Стара Ријека, петља Руданка.

Због минерских радова, долази до повремене обуставе саобраћаја на магистралном путу Сарајево-Фоча, од седам до 15 часова, у трајању од два пута по пет до седам минута. На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

На магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано због бројних одрона и опасности од клизишта, док је за теретна возила саобраћај обустављен. Због опасности од појаве клизишта, на путу Стари Угљевик-Главичице, забрањен је саобраћај и возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја.

Једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака због активираних клизишта. На регионалном путу Мачковац-Пипери забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила због оштећења моста у Мачковцу, на снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на путу Поље-Подновље због оштећења коловоза, а забрањен је и саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона на надвожњаку на путу Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн. На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путу Бродар-Рудо забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на сат, а на путу Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На путним правцима Ждребан-Модрича-Шешлије-Добој кретаће се превоз вангабаритног терета, а возачи треба да поштују упутства овлаштених лица из пратње. Због радова на дионици регионалног пута Брчко-Церик /Буквичко брдо/ саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце Церик-Лончари-Брчко, а за путничка возила Доња Скакава-Улице-Витановићи.

У ФБиХ спорије због радова током дана саобраћа се на магистралним путевима: Бихаћ-Каменица, Ступ-Блажуј, Кисељак-Бусовача, Травник-Витез, на улазу у Бугојно из смјера Ростова, Хаџиће и Кладањ из смјера Олова. Због слијегања пута на улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа у функцији је само једна трака, а брзина је ограничена на 20 километара на сат.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње-Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце. Појачана је фреквенција возила на излазу из БиХ на граничним прелазима Градишка, Изачић и Хум, а на осталим прелазима задржавања су до 30 минута.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана