Стање на путевима: Магла у котлинама смањује видљивост

Срна
Стање на путевима: Магла у котлинама смањује видљивост

БАЊАЛУКА - Саобраћај се у Републици Српској и ФБиХ одвија по мјестимично влажним и клизавим коловозима, а у котлинама је смањена видљивост због магле, док су на дионицама у усјецима могући одрони.

Магле нарочито има на подручју Добоја и Фоче, као и на путним правце Сарајево - Зеница, Кисељак - Каоник - Травник, Коњиц - Јабланица - Прозор и Добој - Тузла - Калесија.

Из Ауто-мото савеза (АМС) Републике Српске савјетују максимално опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

Радови се изводе на магистралном путу Градишка - Нова Топола - Клашнице, Соколац - Подроманија, Бањалука - Српске Топлице, Брод на Дрини (Фоча) - Хум (Шћепан Поље), Приједор - Стара Ријека и Приједор - Козарац.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац, као и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик - Главичице, у рејону Старог Угљевика, Србац - Горња Вијака - Разбој, Разбој - Тедин Хан и Тедин Хан - Теслић, Фоча - Горажде у Филиповићима, Укрина - Горња Вијака и Брод на Дрини - гранични прелаз Хум/Шћепан Поље.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у Горњи Подградцима и преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак, на локалним путевима је обустављен саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Због оштећења моста на локалном путу у Горњим Орловцима на подручју града Приједора обустављен је саобраћај до краја године.

У ФБиХ се радови изводе на дионици ауто-пута Зеница сјевер - Зеница југ, на путу Јајце - Доњи Вакуф у тунелу Скела и на дионицама магистралних путева Чевљановићи - Нишићи и Живинице - Ступари.

На граничним прелазима за сада нема дужих задржавања.

Из АМС напомињу да је стање на граничним прелазима промјенљиво, те возаче моле за стрпљење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана