Стање на путевима: Магла смањује видљивост

Срна
Foto: Илустрација

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ видљивост је јутрос смањена због магле, посебно у котлинама и дуж ријека, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

На појединим дионицама у ФБиХ видљивост је смањена испод 50 метара, нарочито на ауто-путу Зеница сјевер-Тарчин, на ширем подручју Витеза и Грачанице, као и у дијеловима Сарајева. На дионицама преко планинских превоја могућа је поледица.

Из АМС возачима скрећу пажњу на учестале одроне земље или камења, те апелују да возе максимално опрезно и да на пут не крећу без зимске опреме.

Данас и сутра планирана је обустава саобраћаја због радова на регионалном путу Језеро-Шипово од 8.00 до 17.00 часова.

Због активираног клизишта, саобраћај се одвија отежано, једном саобраћајном траком на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/.

Због радова у тунелу "Чељиговићи" биће измијењен режим саобраћаја на дионици магистралног пута Лапишница-Љубогошта. Планирано је да радови трају до 31. јануара, па из АМС возаче моле да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Радови су у току на магистралним путевима Ламовита-Ивањска, на подручју Дервенте гдје се гради кружни ток, Бањалука-Стари Мајдан, Руданка-Добој, Козарска Дубица-Драксенић-Јасеновац, Градишка-Нова Топола, Котор Варош-Ободник и у тунелу "Угар" на дионици Црна Ријека-граница Српске и ФБиХ.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, отежан је саобраћај на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље.

На дионицама којима се креће превоз вангабаритног терета треба возити опрезније и поштовати упутства овлаштених особа из пратње.

Из АМС-а напомињу да је, због празника, забрањен превоз експлозивних материја у друмском саобраћају на територији Републике Српске, осим за превоз пиротехничких средстава за извођење најављених ватромета.

Забрана је на снази до поноћи, те од 6. јануара у 12.00 часова до 7. јануара у поноћ.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку на магистралном путу дионица Клашнице 2 - Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса премашује 16 тона.

У ФБиХ се, због радова у тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица, саобраћа наизмјенично једном траком, док се ноћу саобраћај обуставља. Исти режим у одвијању саобраћаја је и на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф у тунелу Скела.

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима Олово-Кладањ /Оловске Луке/, Јабланица-Мостар /Комадиново врело до моста Бегића и Беговића/, Добој-Грачаница /у Клокотници/, Груде-Љубушки /на излазу из Груда/ и Столац-Хутово /у мјесту Церовица/.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Из АМС напомињу да је гранични прелаз Козарска Дубица отворен за међународни путнички саобраћај. /крај/љљ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана