Стање на путевима: Магла на подручју Приједора, Добоја и Источног Сарајева

Срна
Стање на путевима: Магла на подручју Приједора, Добоја и Источног Сарајева

БАЊАЛУКА - Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и ФБиХ одвија редовно, а додатан опрез при вожњи, због магле, потребан је на подручју Приједора, Добоја и Источног Сарајева, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Опрез је потребан и на дионицама које воде кроз усјеке и поред камених косина гдје су могући одрони.

Из АМС-а напомињу да је због празника забрањен превоз експлозивних материја у друмском саобраћају на територији Републике Српске, осим за превоз пиротехничких средстава за извођење најављених ватромета.

Забрана је на снази до поноћи, те од 6. јануара у 12 часова до 7. јануара у поноћ.

На путевима на којима се изводи санација, саобраћај регулише привремена сигнализација и на тим дионицама актуелне су измјене у одвијању саобраћаја.

Радови се изводе на магистралним путевима Ламовита-Ивањска, на подручју Дервенте гдје се гради кружни ток, Бањалука-Стари Мајдан, Руданка-Добој, Козарска Дубица-Драксенић-Јасеновац, Градишка-Нова Топола, Котор Варош-Ободник и у тунелу Угар на дионици Црна Ријека-граница Српске и ФБиХ, а отежан је саобраћај због одрона на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), као и на путу Бистрица-Подграб одвија отежано, једном саобраћајном траком.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја због радова на регионалним путевима Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан, Тедин Хан-Теслић, Тедин Хан-Криж на граници са ФБиХ, Угљевичка Обријеж-Бобетино брдо у рејону Горње Чађавице, Шипово-Ново Село на граници са ФБиХ и Језеро-Шипово. Једном траком због клизишта пролази се регионалним путем Укрина-Горња Вијака.

Због деминирања долази до привремене обуставе саобраћаја на регионалном путу Добој (Пољице)-Добој(Орлине), у мјесту Трбук, град Добој.

Дионицама којима се креће превоз вангабаритног терета возити опрезније и поштовати упутства овлаштених особа из пратње.

У ФБиХ се због радова у тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица током саобраћа се наизмјенично, једном траком, док се у ноћним часова саобраћај обуставља. Исти режим у одвијању саобраћаја је и на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф у тунелу Скела.

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима Олово-Кладањ (Оловске Луке), Јабланица-Мостар (Комадиново врело до моста Бегића и Беговића), Добој-Грачаница (у Клокотници), Груде-Љубушки (на излазу из Груда) и Столац-Хутово (у мјесту Церовица).

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Из АМС напомињу да је гранични прелаз Козарска Дубица отворен за међународни путнички саобраћај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана