Стање на путевима: Коловози мокри и клизави, опасност од одрона

Срна
Стање на путевима: Коловози мокри и клизави, опасност од одрона

БАЊАЛУКА - Због неповољних временских услова, претежно мокрих и клизавих коловоза, те повећане опасности од одрона земље и камења на коловоз, неопходна је максимално опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

У котлинама и дуж ријечних токова мјестимично је смањена видљивост због магле.

Због минирања стијенског материјала, сутра од 11.30 до 14.30 часова планирана је тотална обустава саобраћаја на дионици пута од Шипова ка Купресу (Новом Селу).

На магистралном путу МИ-108 (стара ознака М-4) дионица Ламовита – Ивањска, због санације коловоза, од данас до 30. новембра саобраћај ће бити обустављен и преусмјерен на привремену обилазницу, на локални пут Ламовита-Бистрица.

Због радова на магистралном путу на дионици Пале-Подграб у тунелу “Стамболчић” измијењен је режим саобраћаја до 19. новембра.

До 18. новембра на снази је потпуна обустава саобраћаја за сва возила на дионици магистралног пута Драксенић-Врбашка због реконструкције коловоза, а алтернативни правац за аутомобиле је Градишка-Подградци-Јабланица-Сјеверовци-Божићи-Козарска Дубица, а за теретна возила Градишка-Бањалука-Приједор-Козарска Дубица.

Измјењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Бакрачуша-Невесиње због санације коловоза, као и на магистралном правцу Руданка-Добој један ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на коридору “Пет це” од моста Руданка (укључујући мост) до тунела Путниково брдо два.

Једном коловозном траком саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Рача-Бијељина, у рејону Раче од седам  до 17 часова, као и на дионици магистралног пута Ламовита-Ивањска због санације коловоза.

На дионицама магистралног пута М-14.1 Лончари-Брчко, у рејону Крепшића и Вршани-Бијељина, рејон Чађавице, због радова се од седам до 16 часова саобраћа успорено, једном саобраћајном траком наизмјеничним пропуштањем возила.

 

Режим саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног пута Козарска Дубица-Драксенић-граница БиХ и Хрватске (Јасеновац) у дужини 16,5 километара, те дионици магистралног пута Бањалука (Рударска)-Стари Мајдан.

Ради извођења бушачко-минерских радова на магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Шћепан Поље, у општини Фоча, до 15. децембра од осам до 16 часова долазиће до повремених обустава саобраћаја у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања возила.

Због изградње приступа новом царинском терминалу и кружне раскрснице на дионици магистралног пута Градишка-Нова Топола, измијењен је режим у одвијању саобраћаја, као и на магистралном путу дионица Црна Ријека-граница Републике Српске због радова у тунелу “Угар”.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Получасовне обуставе саобраћаја, због деминирања, на снази су на дионици магистралног пута на локалитету Војковићи, у Улици Друге сарајевске бригаде-Крупац (Равногорска улица), у времену од 8.15 до 15 часова, те на дионици магистралног пута Брод-Оџак, у мјесту Клакар Доњи, у времену од осам до 15 часова.

Због деминирања, получасовне обуставе саобраћаја на снази су и на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, у времену од 8.15 до 15.05 часова, као и на дионици локалног пута Ланишта-Марковић Поље од осам до 16 часова.

Због изградње мини хидроелектране измијењен је саобраћај и постављена привремена сигнализација на магистралном путу на дионици Котор Варош-Ободник, као и на дионици Црна Ријека-граница Републике Српске (Угар) због радова у тунелу “Угар”.

Превоз вангабаритног терета одвијаће се на дионици ентитетска граница Леденице-Црквина-гранични прелаз Шамац до 17. новембра, ентитетска граница Станић Ријека-ауто-пут-Бањалука (Бранка Поповића бб) до 18. новембра, те на правцу ентитетска граница Цапарде-гранични прелаз Каракај до 20. новембра.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе (Шћепан Поље) забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У ФБиХ, због радова у тунелу Скела на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф, током дана саобраћај се одвија наизмјенично једном траком, док се у ноћним часовима од 22 до шест часова саобраћај обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Успорен је саобраћај на правцима: Коњиц-Јабланица (тунел Црнаја), Доњи Вакуф-Јајце (Скела), Немила-Жепче (Желеће), Добој-Грачаница (у Клокотници), Груде-Љубушки (на излазу из Груда) и Столац-Хутово (у мјесту Церовица).

На путу Тузла-Калесија због радова у тунелу Чакловићи саобраћај се обуставља од 22 до шест часова и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Аутомобили током дана из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана