Стање на путевима: Коловози мјестимично влажни, магла смањује видљивост

Срна
Стање на путевима: Коловози мјестимично влажни, магла смањује видљивост

БАЊАЛУКА - На путевима у Републици Српској и ФБиХ коловози су мјестимично влажни, посебно на дионицама гдје магла смањује видљивост.

Из Ауто-мото савеза (АМС) Републике Српске пажњу скрећу на учестале одроне земље или камења и возачима савјетују опрезну вожњу, избјегавање ризичних претицања и поштовање саобраћајне сигнализације, те напомињу да је посједовање зимске опреме законски обавезно.

На магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћај се одвија успорено.

На путу Добро Поље - Миљевина измијењен је режим саобраћаја због постављања расвјете у тунелу “Сијерачке стијене”, на путу Приједор - Козарац ради изградње ауто-пута Бањалука - Приједор, а на путу Лапишница - Љубогошта због радова у тунелу “Чељиговићи”.

У мјесту Горњи Подградци саобраћај је измијењен због оштећења моста преко ријеке Буковице, а у мјесту Совјак због оштећења моста преко ријеке Јабланице.

Због извођења радова измијењен је режим саобраћаја и на путевима Градишка - Нова Топола - Клашнице, Клашнице један - Нова Топола, Градишка - Нова Топола, Чатрња - Градишка, на петљама Јоховац и Руданка.

Због опасности од појаве клизишта, на дионици регионалног пута Стари Угљевик - Главичице, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа “Рудинг”, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран - Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље - Доња Трнова - Главичице - Мезграја.

Забрањен је саобраћај за возила тежа од 10 тона на мосту Краља Александра на путу Бродар - Рудо, а за путничка возила ограничена брзина кретања на 20 километара на сат.

На подручју ФБиХ због могућих одрона скрећу пажњу на путеве Бихаћ - Србљани - Босанска Крупа, Велика Кладуша - Бужим - Босанска Отока, Симин Хан - Бањ Брдо, Сребреник - Живинице - Кладањ - Олово, Црна Ријека - Јајце - Доњи Вакуф, Нови Травник - Невић Поље и Бугојно - Горњи Вакуф/Ускопље.

Спорије због радова током дана саобраћај се одвија на магистралном путу Мостар - Столац, као и на скретању за Ораховицу на подручју Коњица.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана