Стање на путевима: Без застоја у саобраћају, опрез због врућине

Срна
Стање на путевима: Без застоја у саобраћају, опрез због врућине

БИЈЕЉИНА - Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и ФБиХ одвија без застоја, а из Ауто-мото савеза возачима (АМС)РС савјетују чешће паузе током путовања због високе дневне температуре ваздуха и да избјегавају путовања на дуже релације у најтоплијем дијелу дана.

На дионици магистралног пута Хан Пијесак један-Хан Пијесак два и дионица Хан Пијесак два-Соколац у току је рехабилитација пута, те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију.

Саобраћај ће се одвијати наизмјенично, једном траком због санације коловоза на регионалном путу Карановац-Митровићи-граница Републике Српске/ФБиХ  (Присика), пут преко Кнежева, сваки дан од седам до 18 часова.

Продужена је обустава саобраћаја за сва возила на дионици регионалног пута Разбој-Станари-Руданка због санације клизишта, а саобраћај се преусмјерава на алтернативне путне правце Разбој-Горња Вијака-Дервента-Добој и Разбој-Тедин Хан-Добој.

У току је изградња пјешачке и бициклистичке стазе уз магистрални пут Рудице-Нови Град због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја, а измјена има и на дионици регионалног пута Рача-Вршани ради регулисања улаза и излаза возила ангажованих на изградњи дионице ауто-пута Рача-Бијељина.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Градишка-Бањалука због изградње бензинске станице на одмаралишту Лужани запад.

Због санационих радова биће измијењено одвијање саобраћаја на дионици магистралног пута Јоховац-Руданака-Добој и на дионици регионалног пута Разбој-Руданка. Радови се изводе на споју магистралног и регионалног путног праваца у насељеном мјесту Руданака.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја, а измјена има и због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка.

На дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње, дионица Подврсник-Љубиње, у току је реконструкција пута, те се саобраћај одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја за вријеме реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини (Фоча) - Хум (Шћепан Поље).

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено, а због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-граничном прелазу Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Саобраћај се на регионалном путу Укрина-Горња Вијака одвија једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, због активираних клизишта.

Због санације клизишта на регионалном путу Козарац-Врбашка на снази је забрана саобраћаја за моторна возила носивости веће од пет тона.

У ФБиХ је због радова на дионици регионалног пута Брчко-Церик, Буквичко брдо, саобраћај обустављен и преусмјерен на алтернативне правце Церик-Лончари-Брчко, за путничка возила Доња Скакава-Улице-Витановићи.

Саобраћај се одвија спорије током дана на магистралним путевима Бугојно-Купрес Рипач-Дубовско, Витез-Невић Поље, Ливно-Каменско и Семизовац-Олово, као и на улазу у Бугојно из смјера Ростова, Кладањ из смјера Олова, Столац и Хаџиће.

На граничним прелазима Градишка, Доња Градина, Велика Кладуша и Изачић појачана је фреквенција возила на излазу из БиХ, док на осталим прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана