Станивуковић: Јасеновац је стратиште, али и светионик Српског народа

СРНА
Станивуковић: Јасеновац је стратиште, али и светионик Српског народа

ДОЊА ГРАДИНА- Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић поручио је да је данас, када се Србима удара жиг и када их покушавају направити џелатима, дужност српског народа да сјећање на Јасеновац и Доњу Градину не само очува, већ и оживи.

Станивуковић је рекао да је Јасеновац стратише српског народа, али и његов светионик, страдање и уздизање.

"Управо данас када се нашем народу удара жиг и када га се покушава направити џелатом, наша је дужност да сјећање на Јасеновац и Градину не само очувамо, већ и оживимо", навео је Станивуковић, који је данас у Спомен-подручју "Доња Градина" код Козарске Дубице присуствовао централном обиљежавању Дана сјећања на жртве усташког злочина-геноцида у Независној Држави Хрватској у концентрационом логору Јасеновац.

Он је нагласио да недостају ријечи које би описале страхоту злочина усташког геноцида нас српским народом, који је био крив само зато што се звао српски.

"Вриште у нама сузе ђеце, којима није опроштено што су ђеца, само зато што су српска", додао је он, саопштено је из кабинета градоначелника.

Према његовим ријечима, српске жртве, уграђене у темеље постојања и трајања српског народа, горе као светионик и показују пут опроштаја, али не и заборава, пут помирења, али не и предаје, пут суживота, али не и одустајања од оног што овај народ чини народом косовског завјета, јасеновачког мучеништва и светосавске духовности.

"Данас одајемо поштовање и жртвама братског јеврејског и ромског народа, и свим другим страдалим од руке злочинаца Независне Државе Хрватске. Слава свима мучки убијенима, а васкрслима у нама. Довијека", додао је Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 17 беба
Рођено 17 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана