Стаменковски и Чабрићева посјетиле ГАК "Народни фронт" у дану када је рођено 99 беба

Srna
Foto: Srna

БЕОГРАД - Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Селма Чабрић и министар за бригу о породици и демографију Србије Милица Ђурђевић Стаменковски посјетиле су данас, у оквиру Свесрпског сабора, Гинеколошко-акушерску клинику /ГАК/ "Народни фронт" у Београду, гдје су уручени пакетићи за 17 породиља које данас са бебама излазе из болнице.

Пакетиће је породиљама, након обиласка највећег породилишта у Србији, уручила Стаменковски у присуству Чабрићеве и руководства ГАК "Народни фронт".

Стаменковски и Чабрићева су пожељеле срећу породиљама и њиховој дјеци, а мајкама поручиле да уживају у одрастању своје дјеце.

Стаменковски је након обиласка београдског породилишта рекла да је имала част да угости Чабрићеву и да је срећна што је била у прилици да је доведе на најљепше мјесто у пријестоници Србији.

"Овде су руке пуне живота и љубави. Овде, где се у Београду рађа највише деце и данас смо поделили радост са нашим породиљама, којима смо уручили скромне поклоне приликом њиховог отпуста, јер оне одлазе у своје домове и породице са својим бебама. Зато смо желели да управо овај тренутак поделимо заједнички са њима, стварајући тако и заједничке успомене", поручила је Стаменковски.

Она је најавила да ће министарство на чијем је челу сву пажњу посветити подршци породиљама и подсјетила да су у току измјене Закона о финансијској подршци породици и да су планирана много већа издвајања за рођења првог дјетета, као и цијели низ подстицајних мјера у области популационе политике.

Стаменковски је захвалила директору ГАК-а "Народни фронт" Жељку Миковићу што је угостио њу и Чабрићеву и представио им шта све са својим сарадницима ради да Србија има што више дјеце.

"Ово је место са ког се гради будућност и где се слави живот. Данас смо овде и да пошаљемо поруку да су Србија и Српска једна породица", поручила је Стаменковски.

Чабрићева је у своје и у име Владе Републике Српске захвалила Ђурђевићевој и домаћинима из ГАК "Народни фронт" за позив, гостропримство и све што су она и сарадници видјели и урадили заједно са домаћинима.

Чабрићева је рекла да су она и Стаменовски данас обавиле већи дио посла на припреми меморандума о сарадњи ресорних министарстава Србије и Републике Српске, који ће бити потписан сутра и трасирати пут будуће сарадње.

"Ми смо једна породица и морамо гледати шта је боље код једних, а шта код других, како бисмо то пресликали", рекла је Чабрићева и додала да ће бенефити овога што се тренутно ради бити видљиви тек у наредним годинама.

Она је оцијенила да је Република Српска и овом приликом показала добре намјере и жељу за учење.

"Данас сам пожељела мајкама да узму у наручје највредније што имају у животу", истакла је Чабрићева.

Она је додала да институције Републике Српске и Србије уско сарађују и да ће ту сарадњу два министарства интензивирати сутра потписивањем меморандума, који је припремљен.

Доктор Миковић захвалио је за посјету у дану када је у породилишту којим руководи рођено 99 беба. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана