Стаклени видиковац - нова атракција за туристе у Требињу

Срна
Foto: РТРС

ТРЕБИЊЕ - Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић и градоначелник Требиња Мирко Ћурић отворили су данас у овом граду видиковац са стакленом стазом са којег ће посјетиоци моћи да уживају у панорамском погледу на Требиње и који ће употпунити туристичку понуду града.

Видиковац се налази на путу према Страчу, а вриједност пројекта износи 130.000 КМ.

Шулић је рекао новинарима да је Требиње одличан примјер рада локалне заједнице која из године у годину проширује туристичку понуду града.

Он је истакао да је Министарство трговине и туризма овај пројекат подржало са 20.000 КМ.

Шулић је додао да Министарство са градом Требињем уско сарађује у спречавању и сузбијању сиве зоне у области туризма.

-Град Требиње и градоначелник Ћурић могу бити примјер свим осталим локалним заједницама у Републици Српској и ФБиХ како се локална заједница бори да смањи сиву зону у области туризма, а и да да бенефите људима који су у легалним токовима када је ријеч о изнајмљивању смјештаја - рекао је Шулић.

Напоменуо да је, према показатељима за првих шест мјесеци, највећи раст уплаћене боравишне таксе у Требињу, те да је прошла година била рекордна са више од 200.000 ноћења у граду.

-Све оно што су радили Влада Републике Српске, предсједник Републике Милорад Додик, Градска управа у области туризма се показало као добра и дугорочна инвестиција од које ће користи имати грађани који живе на овом подручју и цијеле Републике Српске”,  - истакао је Шулић.

Ћурић је рекао новинарима да је Требиње свијетла тачка у Републици Српској и региону кад је ријеч о туризму.

-Видиковац смо урадили за све који су и раније били овдје, јер сада имају разлог више да опет дођу -  рекао је Ћурић.
Он је објаснио да постоје два правца доласка до видиковца, од брда Црквина и из насеља Гучина.
-Успјели смо да прочистимо стазе, а дугорочни план је да се одради квалитетнији пут и да се освијетли у наредном периоду -  рекао је Ћурић и додао да је пројекат завршен у рекордном року.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана