Стабилизоване пословне активности Космоса

Срна
Стабилизоване пословне активности Космоса

Бањалука - Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је да је ријешен дио проблема у предузећу "Космос", чији би приходи у овој години требало да буду већи од шест милиона КМ.

"Влада Републике Српске била је посвећена рјешавању бар дијела проблема у 'Космосу', који још има тешкоћа. Значајно је да су стабилизоване пословне активности јер је обновљена и организована производња", рекао је Ђокић новинарима у Бањалуци, након састанка са руководством овог предузећа.


Он је поновио да је "Космос" предузеће од посебног интереса за Републику Српску и да је неопходно да се даље развија и шири тржиште.

"Имамо одређене облике сарадње са фирмама из Србије, а потребно је јачати капацитете на домаћем тржишту и са Оружаним снагама БиХ", додао је Ђокић и навео да су инвеститори из Кине, Русије и Њемачке спремни да реализују пројекте у Српској.

Он је подсјетио да је циљ Владе Републике Српске у овој години раст бруто домаћег производа и индустријске производње.

"Очекујем да и у овој години буде очуван тренд раста индустријске производње, а циљ нам је и привлачење страних инвестиција и проиширење активности домаћих капацитета. Термоелектрана 'Станари' је у пробном раду, а од маја ове године биће у редовном режиму", каже Ђокић.

Вршилац дужности директора "Космоса" Душан Вјештица оцијенио је да су све пословне активности овог предузећа у експанзији.

"Очекујем да ћемо у овој години ријешити проблеме 'Космоса', јер имамо уговорене послове на домаћем и иностраном тржишту. Радницима у нашем предузећу дугујемо 16 плата из претходног периода, а овај проблем би требало да буде ријешен у 2017. години", рекао је Вјештица и напоменуо да ће плате за 217 запослених редовно бити исплаћиване.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана