Шта кажу прогнозе: Какво нас вријеме очекује сутра?

Срна
Foto: Танјуг

БАЊАЛУКА - У Републици Српској и Федерацији БиХ (ФбиХ) сутра се очекује нестабилно вријеме уз честу појаву кише и пљускова са грмљавином, а мјестимично су могуће непогоде уз обилније падавине и појаву гада.

Ујутро и прије подне биће промјенљиво и углавном сунчано, док се у Херцеговини очекује киша и пљускови са грмљавином. Понегдје уз ријеке и по котлинама могућа је магла, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током вечери очекује се престанак падавина у већини крајева.

Минимална температура ваздуха биће од 14 до 20, у вишим предјелима од 12 степени, а дневна од 23 до 28, у вишим крајевима од 18 степени Целзијусових.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, западног и југозападног смјера.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, данас је умјерено до претежно облачно вријеме, а киша, пљускови и грмљавина регистровани су у централним, источним и сјеверним подручјим.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница 15, Соколац и Сарајево 22, Хан Пијесак и Чемерно 23, Калиновик и Фоча 24, Рудо 25, Бањалука, Гацко, Мркоњић Град, Нови Град и Сребреница 26, Вишеград, Добој, Зворник, Србац, Градачац, Ливно, Сански Мост и Тузла 27, Дрвар 28, Приједор, Бијељина, Бугојно и Зеница 29, Билећа и Широки Бријег 30, Требиње 31, Неум 32, те Мостар 34 степена Целзијусова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана