Шта каже струка: Да ли нас тропске температуре очекују и септембру?!

ГС
Шта каже струка: Да ли нас тропске температуре очекују и септембру?!

БЕОГРАД - Српски метеоролог Слободан Совиљ прогнозира да нас очекује врео септембар, са двадесетак тропских дана и температура до 35 степени.

Совиљ каже и да ће тренутно освјежење, које имамо ових дана бити краткотрајно.

У питању је краткотрајно освежење, које је условио и мањи пад температура. Данас су максималне вредности од 28 до 34, сутра од 28 до 32, што је и даље у границама нормале - каже метеоролог Слободан Совиљ, а преноси Курир.

Како најављује, већ крајем седмице стиже нови пораст температуре, па ћемо тако у петак имати до 34, а у суботу и недјељу 36 степени и поновно издавање наранџастог метеоаларма.

- До краја седмице, тачније до четвртка наставља се овај период са температурама од 28 до 32 степена. Сутра ћемо још имати краткотрајну киша понегде у централној и јужној Србији, док ће на северу и западу бити суво са дужим сунчаним интервалима. Међутим, у петак, суботу и недељу следи нам нови пораст температуре до 36 степени, у већини места ће бити претежно сунчано - најављује метеоролог Совиљ.

Како најављује, ми ћемо у овај септембар ући са тропским данима.

- У првим данима септембра имати максималне температуре између 30 и 35 степени, а како буде септембар одмицао и даље ће бити доста летних дана с температуром преко 25 степени. Тај сушни период ће бити у првој половини месеца. Гледајући целокупну јесен, ипак ћемо сачекати на нека озбиљнија и захлађења и на оне кишовите дане у низу које многи од нас и асоцирају на јесен, док ће ипак у септембру доминирати лепо, суво и натпросечно топло време - каже метеоролог Совиљ за РТС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана