Српским повратницима у Мостару 50.000 КМ

Срна
Српским повратницима у Мостару 50.000 КМ

БАЊАЛУКА - Републички секретаријат за расељена лица и миграције обезбиједиће 50.000 КМ за санацију и реконструкцију стамбених јединица 10 најугроженијих српских повратничких породица са подручја Мостара, договорено је на састанку руководства Секретаријата и српских представника у том граду.

Вршилац дужности директора Секретаријата Давор Чордаш рекао је да имају добру сарадњу са српском заједницом у Мостару и да је још раније договорена помоћ институција Српске и Херцеговачко-неретванског кантона у реализацији приоритетних потреба и пројеката који су од важности за одрживи повратак тамошњих Срба.

"Овим средствима биће ријешен један од проблема најугроженијих српских повратника. Секретаријат ће, заједно с Владом Српске, наставити да помаже ове породице да бисмо им олакшали останак и обезбиједили исте услове живота са свим грађанима у Херцеговачко-неретванском кантону", навео је Чордаш.

Замјеник предсједника Градског вијећа у Мостару Велибор Миливојевић захвалио је свима који су имали слуха за ове породице и обезбиједили им финансијска средства која ће допринијети побољшању услова њиховог живота, саопштено је из Секретаријата.

Миливојевић је рекао да и даље постоји потреба за улагањем у српску заједницу с обзиром на број Срба који тамо живи, а истакао да највећи ослонац и подршку имају од институција Српске.

Путем редовног програма рада Секретаријата и кредитних пројеката, у претходном периоду је у град Мостар уложено више од милион КМ, и то за реконструкцију 20 индивидуалних стамбених објеката у оквиру Пројекта реконструкције стамбеног фонда /САФ/, инфраструктурне и пројекте одрживог повратка, помоћ удружењима и вјерским објектима и обнову стамбених објеката повратничких породица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 15 беба
Рођено 15 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана