Српска - оаза природних љепота

Срна
Српска - оаза природних љепота

Република Српска, оаза природних љепота и богатстава, пружа незаборавна искуства и дубоку повезаност са свијетом око нас - од планинских врхова до нетакнутих приобалних предијела, преко плодне Семберије, сваки дио Српске носи причу о љепотама које треба чувати и дијелити.

То наша дјеца требају да знају, јер су они насљедници блага. Преносимо им љубав према земљи, говоримо им о очувању природе и обликујемо одговорне грађане будућности.

Кроз ријечи и слике, преносимо им чаролију залазака сунца на високом Маглићу, шапат шума које оживљавају сваким повјетарцем, и мирис свјеже земље послије љетње кише. Наше природно богатство није само ресурс, већ и наслијеђе које се чува с љубављу и поштовањем.

Дајмо нашој дјеци прилику да заволе и цијене шуму, ријеку и планину, у њима лежи кључ очувања наше земље за будуће генерације. Нека љубав према природи постане дио њиховог идентитета, инспиришући их да буду заштитници драгоцјеног насљеђа Републике Српске, које нам је повјерено.

Папирни авион, једноставан и лаган, постаје симбол слободе док лети кроз ваздух попут птице. Његова једноставност подсјећа нас на безбрижност дјетињства, гдје су маштарије биле неограничене, а сваки склопљени авион носио је сан о неистраженим облацима. Ми данас живимо сан – Републику Српску!

У малом селу у срцу наше прелијепе Републике Српске гдје природа оживљава, откривајући чуда која нас окружују, живио је мали дјечак. Играјући се по сунчаном дану нашао је комад папира. Направио је папирни авион који је тада полетио у свијет као из бајке...

Учимо их како да чувају нашу земљу, у њиховим рукама лежи моћ да наставе ову предивну причу о хармонији између човјека и природе – хармонији између свих нас и Српске.

Република Српска је наша дједовина, а Дан Републике симбол слободе. Наставимо путем слободе и 9. јануара на Дан Републике Српске.

Централни догађај поводом обиљежавања 9. јануара - Дана Републике заказан је за 17.00 часова, када ће на Тргу Крајине у Бањалуци почети свечани дефиле и бити одржан дрон спектакл са око 200 дронова.

Очекује се рекордних око 3.000 учесника који ће свечаним дефилеом послати поруку слободе.

У част Српске премијерно ће наступити Даница Црногорчевић с пјесмом "За живот Српске" и Баја Мали Книнџа с пјесмом посвећеној Српској.

Обиљежавање Дана Републике Српске почиње 8. јануара када ће у 16.00 часова у Спортској дворани "Борик" бити одржана свечана академија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана